Презентація "Історія Українського флоту"

Про матеріал
В презентації показано історію розвитку українського флоту від початку до сьогодні для учні 5 класу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

На всіх етапах формування держави велику роль відігравав флот «Із варяг у греки», по Дніпру, поєднував Балтійське і Чорне моря. Коли не було доріг, судноплавство було найбільш безпечним і дешевим видом транспорту. Плоти Моноскліти (однодревки)

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

За княжих часів розширилися зв'язки українських купців, пожвавився товарообмін, почастішали морські походи Човни лодії («побойні» (набойні) або «набої»). Лодії могли перевозити до 300 пудів (4,8 тонни) і були значно кращим за своїх попередників. На таких кораблях київські князі ходили «воювати Царгород».

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Флот за часів козаччини Спершу козаки використовували човни, що були зроблені з бичачої шкіри. Надалі - дерев’яні човни – «чайки». Окрім чайок запорожці іноді використовували кораблі. За час козацьких морських походів український флот зазнав найбільшої слави.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

В XIX на початку XX ст. Виготовляли шугалії із соснових і ялинових дощок, які з'єднувалися металевими скобами, цвяхами, заклепками, стягувалися кокорами з дерева твердої породи. Щілини між дошками затикалися мохом. Зверху човен смолили. Управлявся такий засіб пересування переважно одним-двома веслами довжиною близько 2,5 м., перевозили до 5 т . У Подністров'ї поширені галери , які характеризувалися значними розмірами та високою тоннажністью.

Номер слайду 20

Пароплави У 1823 році кріпаки-умільці з маєтку графа Воронцова у містечку Мошки, що на Черкащині, спорудили перший на Дніпрі пароплав. З 1835 року на Дніпрі вже діяла акціонерна компанія, у власності якої було декілька потужних пароплавів.

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

1/5 вантажообігу морського транспорту. Основні вантажі: нафта, нафтопродукти, руди, будматеріали, хлібні вантажі, цукор, цитрусові. Одеський порт

Номер слайду 30

На озброєнні 4 корвета , 3 фрегата , 1 підводний човен, 26 допоміжних кораблів, і 35 літаків. Військово-Морські Сили України Підводний човен “Запоріжжя” Фрегат “Гетьман Сагайдачний” Корвет “Славутич”

Номер слайду 31

комфортабельні пасажирські судна (теплоходи та ракети на підводних крилах) ; буксирні судна. Нині переважають самохідні судна, серед них: вантажні теплоходи вантажопідйомністю 600, 1800 і 2 000 т; великі дизельні електроходи;

ppt
Додано
6 березня 2023
Переглядів
245
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку