Презентація "Оригінальні пам'ятники України"

Про матеріал
Презентація "Оригінальні пам'ятники України" містить 25 слайдів. Дану презентацію можна використовувати при вивченні теми "Пам'ятки і пам'ятники історії рідного краю",а також у позакласній роботі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

О Р И Г І Н А Л Ь Н ІП А М’Я Т Н И К И У К Р А Ї Н И

Номер слайду 2

Україно! Ти для мене диво! В. Симоненко. На теренах нашої України безліч цікавих пам’ятників. Вони завжди приваблюють жителів і гостей своєю вишуканістю та оригінальністю!

Номер слайду 3

К и ї в. «Малюки, засновники Києва».   Основу композиції складають три фігури хлопчиків, які є прообразами легендарних братів-засновників Києва - Кия, Щека і Хорива. Діти граються корабликами на стилізованій карті Києва, у декількох метрах знаходиться бронзова лавка, на якій сидить маленька дівчинка, прообраз сестри Либідь.

Номер слайду 4

Пам'ятник “ Вірності і коханню “ Відкрили у центрі столиці, у Маріїнському парку поруч із Мостом закоханих. У скульптурі увічнили почуття двох людей: італійця Луїджі Педутто та українки Мокрини Юрзук , яких розлучила війна,і через 60 років зустрілися завдяки програмі "Жди меня" .

Номер слайду 5

Вони познайомилися 1943 року в австрійському таборі для полонених. Розлучившись 1945-го, вони знову зустрілися лише 2004-го. Після того, як Луїджі і Мокрина знайшли один одного, вони зустрічаються щороку. Мокрина їздила в гості до Луїджі в Італію. Луїджі приїжджав до неї в гості в її українське село на околиці Кривого Рогу .

Номер слайду 6

«За двома зайцями». Скульптури Свирида Петровича Голохвостого і Проні Прокопівни Сірко були створені майже через сорок років після показу фільму,  між фігурами на землі лежить знаменита рукавичка Голохвастого, а на пальці у нього перстень з його ініціалами С. П. Г.

Номер слайду 7

Це, без сумніву, улюблена історія багатьох із Вас, друзі.!А в Києві їжачкові ще й пам’ятник звели. Він сидить на високому пеньку і тримає в лапках вузлик, немов зібрався в дорогу. Пам’ятник назвали «Конячка» — на честь конячки з мультфільму.

Номер слайду 8

«Закохані ліхтарі». Цікава скульптурна композиція розташована на Майдані Незалежності. Авторові дивовижно точно вдалося передати образ прекрасного, світлого почуття — кохання. 

Номер слайду 9

Пам’ятник українській національній валюті — гривні — звели в Донецьку. Величезна «золота» монета періодично обертається навколо своєї осі, чим приваблює цікаві погляди перехожих.

Номер слайду 10

Бронзові «Черевики страхового агента», який стоптав їх у пошуках клієнтів, 92-го розміру неабияк розважать Вас, якщо завітаєте в Шевченківський район столиці. Черевики мають довжину 80 см та важать по 90 кг кожен. Одразу після відкриття «черевики» записали до реєстру рекордів України як найбільше взуття, яке можна приміряти.

Номер слайду 11

«Пам’ятник котові Пантелеймону». За легендою в одному київському ресторані жив кіт Пантюша, якого любили не тільки власники , але й гості. Під час пожежі він загинув. На згадку про нього була встановлена бронзова статуя котика, з якою сьогодні пов’язано дуже багато легенд. І за однією з них, Пантюша перед пожежею попередив гостей про небезпеку.

Номер слайду 12

«Пам’ятник мурашці». Встановили в 2015 році. За словами скульптора вона символізує всіх працьовитих, сильних та розумних українців, які в разі потреби можуть згуртуватися для захисту свого житла від хижака.

Номер слайду 13

Одеса. «Дружина моряка». Фігура молодої жінки з сином, яка чекає чоловіка, - це пам’ятник усім дружинам, сестрам, матерям, які залишаються на березі та чекають на тих, хто в морі.

Номер слайду 14

Близько 10 порід риб, морський коник та краб, що потрапили в сіті, прикрашають композицію «Дари моря» в Одесі.

Номер слайду 15

“Пасхальне сонце “ Пам’ятник створювали 300 майстрів із 20 країн світу під час фестивалю ковалів у Івано-Франківську. Висота його сягає 3 м, діаметр - майже 2 м. Композицію прикрашають 12 металевих променів із ангелів, дзвіночків та жучків.

Номер слайду 16

Цей дивний пам’ятник прикрашає місто Кременчук. Саме «Шалтая-Болтая» знайшла і купила Аліса із казки «Аліса в задзеркаллі» Льюіса Керолла, якій присвячена ця незвична фігура.

Номер слайду 17

«Друг» Пам’ятник, присвячений другу, оселився на одній із площ Кривого Рогу. Натхненням для створення бронзової композиції став мультфільм «Жив-був пес». Кажуть, якщо потерти вовку пузо і загадати бажання – воно неодмінно здійсниться!

Номер слайду 18

«Пам’ятник посмішці». Розташований на вулиці Вірменській у Львові . Він являє собою невелику скульптуру, яка зображає усміхнену бронзову рибку. Треба додати, що це також найменший пам’ятник Львова. 

Номер слайду 19

Полтава. Незвичайний “Пам’ятник галушці” побудували в історичному центрі міста. А символізує він достаток і благополуччя в сім’ї. Відкриття унікального пам’ятника приурочили до Дня народження відомого письменника Миколи Гоголя, який на весь світ прославив галушку.

Номер слайду 20

«Пам’ятник деруну». Галушки – не єдина улюблена страва українців. Наприклад, деруни є традиційним частуванням для Полісся. Тому в одному з міст Житомирської області вирішили встановити гранітний монумент, присвячений цій страві.

Номер слайду 21

2008 році з’явився ще один оригінальний пам’ятник - «Пам’ятник кавуну», а знаходиться він у Херсонській області у місті Гола Пристань. Це місто вважається столицею кавунів, Велетень досягає у висоту 1,75 м, а ширина 1,20 метрів.

Номер слайду 22

«Пам’ятник чорниці». У селі Гукливе на Закарпатті вирішили увіковічнити корисну ягоду – чорницю. Зроблений він з бронзи і виглядає як справжня ягода з листочками.

Номер слайду 23

«Пам’ятник заробітчанам». Перший в Україні пам’ятник заробітчанам стоїть на одній з автобусних зупинок у Закарпатській області. Саме в цьому місці колочавці проводжають рідних і близьких.

Номер слайду 24

«Пам’ятник сантехніку» . Бажання висловити подяку всім працівникам водоканалу надихнуло на створення цього пам'ятника. Тернопільський сантехнік – це збірний образ міського водопровідника і своєрідна данина важкій праці.

Номер слайду 25

Подорожуйте Україною, відкривайте її для себе!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Єременко Ольга
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
10 березня 2023
Переглядів
573
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку