Презентація "Історія виникнення серветок"

Про матеріал
передісторія до теми " Серветниця" Серветки з'явилися понад триста років тому, шилися вони з дорогих тканин, прикрашалися вишивкою, і користувалися ними знатні, багаті люди.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Трохи з історії серветок

Номер слайду 2

Серветки з'явилися понад триста років тому,шилися вони з дорогих тканин, прикрашалися вишивкою, і користувалися ними знатні, багаті люди. З плином часу, з розвитком мануфактур, серветки стали застосовуватися різними верствами населення. Ці красиво оформлені речі, найчастіше вишиті, використовувалися на урочистостях, їх дбайливо зберігали і передавали з покоління в покоління.

Номер слайду 3

Однак навіть жителі Стародавньої Греції також потребували в предметах гігієнічного призначення: до виникнення целюлозних серветок залишалося понад 3500 тисячі років, тому грекам нічого не залишалося, крім як використовувати листи фігового дерева. У Стародавньому Римі роль серветки виконував рукав або край скатертини, пізніше з'явилися полотняні серветки, прообраз сучасних. Саме слово «серветка» походить від латинського «salve» - «будь здоров». Наприклад, фраза «Салфет Вашої милості!» 

Номер слайду 4

Тоді згорнута певним чином серветка просмикувалася в спеціальне кільце і в такому вигляді укладалася біля столового приладу. У наш час теж в урочистих випадках використовують полотняні серветки, протягнуті в кільце, які надають засервірованому столу урочистий вигляд.

Номер слайду 5

Перші повноцінні паперові серветки з'явилися в 1887 році, коли англійський підприємець Джон Дікінсон явив світові своє творіння: він сконструював верстат, що виробляє серветки з целюлози. Подія стала справжньою революцією в світі застільного етикету. Більш того, 9 липня значиться в календарі Всесвітнім днем Паперових серветок. У виробництві паперової продукції використовується целюлоза - деревні волокна. Череда складних технологічних процесів дозволяє отримати тонкий матеріал, який відмінно поглинає вологу - так з'являються на світ якісні паперові серветки. Вони можуть бути, як білими, так і кольоровими - зображення наноситься за допомогою спеціальних харчових барвників.

Номер слайду 6

Паперові серветки бувають різних видів - все залежить від їх призначення. Можна говорити про гігієнічні, косметичні, столові, сервірувальні серветки. Причому без останніх неможливо уявити повноцінну роботу закладів сегменту Ho. Re. Ca. Кафе і ресторани використовують одноколірні, багатобарвні, двошарові і тришарові паперові вироби. Серветки, що випускаються до свят - це продукція оригінального оформлення, один лише погляд на яку підніме настрій і нагадає про наближення свята.

Номер слайду 7

Головна вимога до всіх типів серветок - вони не повинні розвалюватися при намоканні на дрібні частини, не фарбувати руки, відмінно вбирати вологу. До речі, сама величезна серветка, занесена в Книгу рекордів Гіннеса, була вироблена для рекламної кампанії всесвітньо відомої мережі закладів громадського харчування - її параметри склали близько 3,5 метрів в розвороті. Серветки здатні виконувати і рекламну функцію, адже вони є непоганою основою для нанесення фірмового логотипу або знака. Секрет простий - вироби з целюлози не просто радують око на столі, але і просто необхідні при проведенні застілля або прийомі гостей. Брендовані паперові серветки - відмінний рекламний інструмент, який використовується в гігієнічних цілях.

Номер слайду 8

Серветниці своїми руками. Готові серветниці в величезному виборі, з різних матеріалів, як фабричні, так і hand-made, можна купити в магазинах. Але серветниця, своїми руками виконана і розфарбована (при необхідності), несе на собі відбиток індивідуальності людини, яка зробила її своїми руками.І така річ завжди потрібна і приносить багато радості як того, хто її робив, так і того, кому вона подарована.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Маліна Тетяна Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
17 вересня 2023
Переглядів
1459
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку