Презентація. Із історії одного шедевру. «Син людський»(1964) – Рене Магрітт

Про матеріал
Презентація. Із історії одного шедевру. «Син людський»(1964) – Рене Магрітт ВИКОНАЛА: УЧЕНИЦЯ 8-В ЗЗШ № 65 ГЛАДКОВА АННА КЕРІВНИК: ВЧИТЕЛЬ МУЗИКИ АЛЕКСАНДРОВИЧ ОКСАНА ВОЛОДИМИРІВНА
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Із історії одного шедевру. Виконала: Учениця 8-в ЗЗШ № 65 Гладкова анна. КЕРІВНИК: ВЧИТЕЛЬ МУЗИКИ АЛЕКСАНДРОВИЧ ОКСАНА ВОЛОДИМИРІВНА

Номер слайду 2

«Син людський»(1964) – Рене Магрітт За задумом автора - символ, який об'єднує сучасних успішних людей, які втратили індивідуальність, але при цьому залишаються синами Адама і не в силах встояти перед спокусами.

Номер слайду 3

Цікаві факти. Картина фігурує у фільмі «Афера Томаса Крауна» (1999). Образ картини з'являється в анімаційному серіалі «Сімпсони» (сезон 5, епізод 5). У фільмі «Персонаж» є посилання на картину. У кліпі "70 millions" гурту Hold Your Horses! є пародія на цю картину. Образ картини присутній у фільмі «500 днів літа» (2009)

Номер слайду 4

Це полотно перегукується з двома іншими роботами Магрітта - «Людина в казанку» (1964) і «Велика війна» (1964). На першій зображено чоловіка, дуже схожий на героя «Сина людського», за тим лише винятком, що тут обличчя людини закриває летить білий голуб. Героїня «Великої війни» - ошатно одягнена дама з парасолькою, особа якої чи то приховує, то чи прикрашає букет квітів, - зображена на тому ж фоні, що і «Син людський». Верхню половину фону займає небо (в першому випадку блакитне з легкими хмарками, у другому - покрите похмурими хмарами), нижню - море і невисока стіна чи огорожа. Вважається, що зелене яблуко, майже повністю приховує обличчя чоловіка в казанку, є символом спокус, які переслідують сучасного Адама в нашому світі.

Номер слайду 5

Трохи біографії Рене Магрітт … Рене Магрітт народився 21 листопада 1898 року в промисловому бельгійському містечку. Дитинство і юність були складним часом для художника. Будучи підлітком Рене втратив матір - вона втопилася в річці. Критики не рекомендують шукати в його творчості відгомони трагедії, та й сам художник не був прихильником психоаналізу. Учился живописи в Королевской Академии Изящных Искусств около 2 лет. После окончания учебы работал художником-оформителем — рисовал плакаты и рекламу на бумажной фабрике. 1926 год стал решающем для творчества художника — срок трудового контракта истек и он смог полностью посвятить себя живописи. Сюрреалізм від Рене Магрітта - побачити і показати магію в реальному світі, відшукати незвичайне, таємниче в самих повсякденних речах. У його картинах практично немає вигаданих предметів, істот - тут фрукти, квіти, будинки, люди. Роль магічного криється в химерному поєднанні знайомих усім речей.

pptx
Додано
6 червня 2020
Переглядів
935
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку