Презентація Ізраїльсько-Іудейське царство

Про матеріал
У презентації представлена історія утворення Ізраїльсько-Іудейського царства, правління видатних царів Давида та Соломона, заходи правління правителів. Вказані риси географічного положення території. Показані символи євреїв.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ізраїльсько-їудейське царство. Колиска християнства

Номер слайду 2

Географічне положення

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Давид – цар ізраїля

Номер слайду 6

Досягнення царя давида (1004 – 965 рр. до н. е.)Захопив єрусалим та зробив цого столицею. Запровадив перепис населення. Створив систему державного управління. Складав псалми

Номер слайду 7

Цар соломон. Золоту добу древнього Ізраїлю прийнято пов’язувати із царюванням сина Давидового, царя Соломона. З його ім’ям пов’язані й деякі книги Старого Завіту, але при цьому про самого Соломона, на відміну від Давида, у Біблії сказано досить мало. Про нього скоріше говорять його справи й слова – збудований ним Храм, сказані ним притчі.

Номер слайду 8

Цар Соломон і цариця савська (ХІХ ст.)

Номер слайду 9

Правління їудейського царя соломона. Прийнявши від свого батька Давида велике царство, яке той збудував вогнем і мечем у боротьбі з ворогами, молодий цар Соломон замирився зі всіма сусідами й проводив політику мирного співіснування. Навіть на релігійному ґрунті, що було на той час (і ще на два з половиною тисячоліття вперед) великою цивілізаційною перемогою.І здобув цар Соломон велике багатство, яке дозволило йому збудувати заповіданий батьком Храм, власний розкішний палац і розбудувати столицю Єрусалим. Весь давній світ дивувався величі, багатству й вдатності ізраїльського царя. Так він жив і помер у славі.

Номер слайду 10

Пам'ятки давнього часу

Номер слайду 11

Храм соломона: минуле й сьогодення

Номер слайду 12

Єрусалим- священне місто ізраїлю

Номер слайду 13

Загибель їзраїльсько-іудейської держави розпалася на дві частини постійні війни між двома єврейськими частинами війни з Ассирією, Вавілоном та єгиптом

Номер слайду 14

Сучасний ізраїль

pptx
До підручника
Всесвітня історія. Історія України 6 клас (Бандровський О.Г., Власов В.С.)
Додано
29 листопада 2020
Переглядів
4923
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку