Презентація "Калина-одвічний символ України"

Про матеріал
Презентацію розроблено для використання на заняттях у позашкільному навчальному закладі. Вік вихованців - 5-6 років. Слайди презентації супроводжуються планом-конспектом заняття. Форма заняття - виховна година. Мета заняття - формування громадянської компетентності вихованців, національно-патриотичне виховання. Розповідається про образ калини, як народний символ України. Презентацію зроблено з урахуванням вікових особливостей вихованців - дітей старшого дошкільного віку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Калина - одвічний символ України. У калини китиці червоні, у калини білі-білі квіти, Я тримаю гілочку червону, а здається  –  усміх України.

Номер слайду 2

Посади калину біля хати, будуть люди довго пам’ятати. Калину саджали на щастя і добро біля хати, а ще - біля криниці, щоб вода була чистою і смачною- Щедра калина, як Україна: віддає плоди і людині, і пташині- Шануй калину, коли цвіте, навчай дитину, коли росте

Номер слайду 3

Вишита сорочка, рушник та калина – з цього починається ненька-Україна. Калина - оберіг української родини. Яскраві, червоні кетяги калини вишивають на весільних рушниках, на сорочках, скатертинах, серветках. Калина на рушнику-символ сімейного щастя.

Номер слайду 4

Калина у петриківському розписіУ рослинний символіці калина означає дівочу вроду та чистоту, а її червоні грона - то символ вічного кохання та вірності.

Номер слайду 5

«Ой у лузі-лузі калина достигла» Калину на орнаментах зазвичай малювали пальцем. Вмочивши палець у фарбу, торкаються ним до паперу й лишають кругленьку плямочку. А пелюстки, стебла виводять одним мазком пензля.

Номер слайду 6

Калина - рослина-лікар Лікувальні властивості мають кора, гілки, квіти, ягоди. Вітаміну С у ягодах калини на 70% більше, ніж у лимоні. Чай з ягід калини добре допомагає у лікуванні застуди, кашлю. А відвар калинового цвіту сприяє відновленню втраченого голосу.

Номер слайду 7

Завдяки високому вмісту пектинів плоди використовують для приготування мармеладу. З соку калини роблять оцет, який вважається одним з найкращих видів оцту.

Номер слайду 8

Що ми довідались про калину?

Номер слайду 9

Хай доля Вам сміється журавлина,Поля розлогі колосом цвітуть. Нехай червоні ягоди калини. Щасливий осявають путь.

pptx
Додано
28 березня 2020
Переглядів
1674
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку