Презентація " Калиновий урок з елементами інтеграції"

Про матеріал
Урок навчання грамоти з елементами інтеграції в 1 класі. Тема. Закріплення знань про букву "ка". Розвиток мовлення з використанням мовних завдань. Мета: удосконалювати навички читання складів, слів та речень з вивченими буквами; активізувати пізнавальну діяльність за допомогою цікавих завдань; сприяти розвитку зв'язного мовлення; розвивати творчі здібності, уяву, пам'ять, увагу; виховувати інтерес до усної народної творчості, почуття прекрасного.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

з елементами інтеграції

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Хвилинка спостережень.

Номер слайду 4

Робота в «Щоденнику вражень». Намалювати букву «ка» за допомогою червоних кружечків-намистинок. В них надрукувати букви, які починають слова, що описують калину. (Червона, особлива, мила, приваблива, сумна, весела, кисла, гіркувата, усміхнена,…).

Номер слайду 5

Калина З давніх-давен була найулюбленішою рослиною українського народу, яка рослана подвір’ї кожного українця. Калина давно стала рослинним символом України. Без верби і калини нема України.

Номер слайду 6

Сьогодні День народження букви «ка». Які подарунки ти підготуєш, якщо всі вони повинні починатися на цю ж букву. Скористайся малюнками - підказками.

Номер слайду 7

Читання складів

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Прочитайте слова з буквою к. Що змінюється в кожному стовпчику слів?ка-ли-на ві-нок рак. Ки-ли-на ві-ник маккрап-ли-на ліс-ник смак

Номер слайду 10

Вставте пропущені голосні. Прочитайте слова. Порахуйте, скільки підкреслених складів з буквою «ка». а і а ор.к к.-но рі- к. к.- л. л.к к.-в. му- к. к.- л.с м.к л.-ки к.- в. к.- ник

Номер слайду 11

Робота над реченнями. Іван і Ніна ______ . Вона ______ і .

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Запам’ятати по порядку всі малюнки. Придумати свою історію з цими словами, щоб не пропустити жодного.

Номер слайду 14

Зразок розповіді вчителя для запам’ятовування слів з гри «Фотооко». Учні на уроці описували калину, яка росла біля школи. Вранці на ній вони бачили росу. А під калиною цвіла айстра. Вона була сумна, бо осінні дні, а особливо ночі ставали холоднішими. Раділа квіточка зустрічі з їжачком. Вони були друзями. А вночі їжачку часто снилась айстра і її розповіді про школярів.

Номер слайду 15

Ейдетика. Повторити слова за малюнками, використовуючи свою розповідь для запам’ятовування всіх слів.

Номер слайду 16

Яка Україна? Підібрати слова ознаки на букву «ка». Красива, квітуча, кольорова, калинова, …

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Легенда про калину Прийшли вороги до нашого краю та стали молодих дівчат забирати у полон. Одного разу побачили вороги дуже гарну дівчину. Але та почала втікати. І була б утекла,та зачепилась за кущ своїм червоним намистом. Воно розірвалось, а червоні намистинки розсипались по землі. Загинула дівчина на чужині. А з намистинок виросли прекрасні кущі з червоними кетягами. Назвали їх люди калиною.

Номер слайду 19

Від слова – до пісні й малюнка

Номер слайду 20

Українська народна пісня на слова Тараса Шевченка «Тече вода з-під явора» Цей вірш написав видатний український поет і художник Тарас Шевченко. А музику до нього склав народ. Так і з’явилася українська народна пісня. Слухання пісні.

Номер слайду 21

Це цікаво знати!Червона калина – улюблений символ українського народу. Її стиглі грона прикрашають візерунки славетного петриківського розпису.

Номер слайду 22

Петриківський розпис

Номер слайду 23

Поміркуйте, на яку фігуру схожі ягоди калини. Чи зручно їх малювати пальцями? Вмочуй пальчик в червону фарбу і торкайся ним ягідок на уявному «планшеті» (листку паперу) так, щоб утворилося зображення букви «ка».

Номер слайду 24

Ейдетика. «Перевтілення» в образ. Гра «Якби я був(ла) …»Уявіть себе калиною. За що і кому ви подякували б? Про що попросили б?

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Пояснити значення прислів’їв.

Номер слайду 27

У нас в українців яка родина?А мова і пісня?А яка калина квітне у садочку?Якою для всіх нас є українська земля?

Номер слайду 28

pptx
Додано
2 листопада 2022
Переглядів
236
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку