Презентація " Казка Колобок"

Про матеріал
Презентація для ознайомлення дітей з українською народною казкою " Колобок"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

НА СМЕТАНІ ЗАМІСИЛИ,НА ВІКНІ ОХОЛОДИЛИ,КРУГЛИЙ БІК, СКОК-СКОК —ПОКОТИВСЯ… 

Номер слайду 2

КОЛОБОК

Номер слайду 3

Жили собі дід та баба та дожились уже до того, що й хліба нема. Дід і просить:— Бабусю! Спекла б ти колобок!— Та з чого ж я спечу, як і борошна нема?— От, бабусю, піди в хижку та назмітай у засіку борошенця, то й буде колобок. Послухалась баба, пішла в хижку, назмітала в засіку борошенця, витопила в печі, замісила гарненько борошно, спекла колобок та й поклала на вікні, щоб простигав.

Номер слайду 4

А він лежав, лежав на вікні, а тоді з вікна на призьбу, а з призьби на землю в двір, а з двору за ворота та й побіг покотився дорогою. Біжить та й біжить дорогою, коли це назустріч йому зайчик.

Номер слайду 5

Біжить та й біжить дорогою, коли це назустріч йому зайчик.— Колобок, колобок, я тебе з'їм!— Не їж мене, зайчику-лапанчику, я тобі пісеньки заспіваю:— Ану заспівай!

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Та й побіг знову. Біжить та й біжить... Перестріває його вовк:— Колобок, колобок, я тебе з'їм!— Не їж мене, вовчику-братику, я тобі пісеньки заспіваю.— Ану заспівай!

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Та й побіг... Аж іде ведмідь.— Колобок, колобок, я тебе з'їм!— Не їж мене, ведмедику, я тобі пісеньки заспіваю.— Ану заспівай!

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Та й побіг. Біжить та й біжить дорогою... Стрічається з лисичкою:— Колобок, колобок, я тебе з'їм!— Не їж мене, лисичко-сестричко, я тобі пісеньки заспіваю.— Ану заспівай!

Номер слайду 12

Номер слайду 13

— Ну й пісня ж гарна! — каже лисичка.— От тільки я недочуваю трохи. Заспівай-бо ще раз та сідай до мене на язик, щоб чутніше було. Колобок скочив їй на язик та й почав співати: Я по засіку метений... А лисичка — гам його! Та й з'їла!

Номер слайду 14

pptx
Додано
13 жовтня 2022
Переглядів
712
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку