Презентація "Київська держава за князювання Володимира Великого"

Про матеріал
Язичницька релігійна реформа, прийняття християнства, внутрішня політика, архітектура, карбування власних монет
Зміст слайдів
Номер слайду 1

КИЇВСЬКА ДЕРЖАВА ЗА КНЯЗЮВАННЯ ВОЛОДИМИРА ВЕЛИКОГО980-1015 рр. Вчитель історії Мирун В. В.

Номер слайду 2

«Виправ помилку»Столицею Візантії було місто Херсонес. Першу державу на наших землях чужинці знали під назвою Україна. У 782 р. владу в Києві захопив князь Олег. Олег прибув з півночі, з Новгорода, і привіз із собою малолітнього Ігоря з князівського роду Києвичів. Князь Олег загинув під час бунту, який спалахнув через невдоволення деревлян розмірами накладеної на них данини.

Номер слайду 3

«Виправ помилку»Після смерті князя Олега в 912 році повновладним Київським правителем стала його дружина Ольга. Перед початком військових походів , за свідченням літописця, княгиня Ольга посилала до інших земель послів зі словами : « Хочу на вас іти». Князь Ігор був першим київським володарем, який з руським посольством відвідав візантійського імператора. За смерть Ігоря помстився син. Хай буде Київ матір'ю містам руським,-належить Аскольду.

Номер слайду 4

Володимир Святославович. Політика централізації держави:*заміна племінних князів своїми синами табоярами. Назви племен зникають.*приєднано волинян та білих хорватів. Перша релігійна (язичницька) реформа

Номер слайду 5

Язичницька релігійна реформа. Володимир створив у Києві капище 6-ти слов'янських богів. Перун - бог блискавки і грози; Сварог - бог світла і неба; Дажбог - бог сонця; Стрибог – бог вітру; Велес- бог худоби; Мокош– богиня домашнього вогнища

Номер слайду 6

Прийняття християнства988 р.- Хрещення Русі. Прийняття християнства за візантійським зразком. Один Бог-Один Князь. Наслідки:*зміцнення влади князя, стирання ідеологічних відмінностей між різними племенами.*рівноправні відносини з Візантією та християнськими країнами Європи.*ріст ваги дипломатії у міжнародних відносинах*формування церковної організації.* культурний розвиток (освіта, писемність, архітектура, мистецтво)

Номер слайду 7

Хрещення князя Володимира в Херсонесі

Номер слайду 8

Хрещення жителів Києва

Номер слайду 9

Повалення язичницьких ідолів

Номер слайду 10

Архітектура. Десятинна церква Богородиці

Номер слайду 11

Київський Дитинець

Номер слайду 12

Змієві вали

Номер слайду 13

Карбування власної монети. Златники Володимира Великого

Номер слайду 14

Карбування власної монети. Срібники Володимира Великого

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Домашнє завдання. Опрацювати параграф №6

pptx
Додано
29 квітня 2022
Переглядів
979
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку