Презентація: "Кімнатні рослини"

Про матеріал
Презентація до уроку соціально-пбутового орієнтування у 6 класі на тему: "Кімнатні рослини". Мета: ознайомлення учнів із назвами кімнатних рослин, умовами їх росту і розвитку; формуваня навичок правильного догляду за ними; виховування почуття прекрасного, бережливого ставлення до рослин, бажання займатися кімнатним квітникарством.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Костянтинівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат № 32 Донецької обласної ради. Підготувала. Вчитель-дефектолог. Сугак Марина Юріївна. Догляд за кімнатними рослинами

Номер слайду 2

Освітлення На відкритому сонцю підвіконні можна тримати лише ті рослини, які не бояться спеки та сухого повітря. Більшість рослин у спекотні години краще затіняти жалюзі або шторками.

Номер слайду 3

Світлолюбні рослинигераньбальзамінкактусцикламен

Номер слайду 4

Тіньолюбні рослини аспідістраклівіяпапороть

Номер слайду 5

Тіньовитривалі рослини

Номер слайду 6

Вологість повітря. Обприскуйте рослини чистою водою. Якщо повітря в квартирі пересушене, варто поруч з вазонами поставити миску з водою

Номер слайду 7

Ґрунт. Для більшості рослин готують суміш із садової землі, піску і торфу. Використовують також готову суміш, що продається в квіткових магазинах.

Номер слайду 8

Пересаджування Рослини пересаджують на початку весни або в кінці літа. Новий горщик підбирають на 1-2 розміри більший від старого.

Номер слайду 9

Поливання Поливати рослину варто тоді, коли ґрунт на поверхні висохне настільки, що ви відчуваєте тверду та суху землю.

Номер слайду 10

Підживлення Підгодівлі доцільні в момент активного росту рослин. Полив добривом припиняють взимку, коли зростання сповільнюється. Це також стосується рослин тільки що пересаджених.

Номер слайду 11

Використані джерела: Shpuntova.ucoz.ruremontu.com.ua›kimnatni-roslini-foto-ta-nazvi

pptx
Додано
30 березня 2020
Переглядів
1201
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку