Презентація "Кіно про космічну подорож"

Про матеріал
Презентація "Кіно про космічну подорож" для здобувачів освіти , які вивчають образотворче мистецтво у 5 класі. В презентації дано поняття кіномистецтва, різних видів кіно та наведені зразки кадрів їз кінофільмів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

 Кіно про космічну подорож

Номер слайду 2

Фантастичне свято завершується. Так хочеться, щоб земляни змогли подивитися не тільки картини, скульптури про унікальну подорож та фестиваль мистецтва, але й побачити фільм. Майстри кіно — режисер, оператор, художник, гример — разом працювали над створенням відеорепортажу про таку важливу подію. Кіномистецтво — мистецтво відтворення на екрані зображень, які викликають враження реальної дійсності.

Номер слайду 3

Скарбничка мистецької мудрості Мистецтво кінематографу розпочало свою історію в минулому столітті. Спочатку кіно було чорно-білим і німим. З розвитком техніки розмаїття кольорів і звуків з’явилося на кіноекрані. А згодом до кожного дому прийшло телебачення.

Номер слайду 4

пригодницькі, фантастичні, детективні та інші фільми. У документальному кіно відтворюються реальні події та явища. У науково-популярних фільмах розповідається про досягнення сучасної науки і техніки. Мультиплікаційні фільми бувають мальовані або лялькові.

Номер слайду 5

Погляньте на перші кроки мистецтва кінематографу.

Номер слайду 6

Роздивіться кадри з українських кінофільмів, які увійшли до скарбниці вітчизняної культури. День українського кіно

Номер слайду 7

Для створення сучасних кінострічок застосовуються найпередовіші досягнення комп’ютерних технологій. Чи впізнаєте ви героїв популярних кінофільмів?Гаррі Поттер Аватар

Номер слайду 8

Робота художників у кіно важлива і різноманітна. Вони розробляють костюми та грим для акторів, створюють ескізи декорацій, пропонують найкращу композицію кадру. Роздивіться образи персонажів кінофільмів про космічні пригоди, які створив художник Ральф Мак-Куоррі.

Номер слайду 9

Сьогодні художник має бути обізнаний у сучасних комп'ютерних графічних програмах, адже багато фільмів створюються за допомогою комп'ютерних технологій. Космічні фантазії

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Зверніть увагу: будуючи зображення кадру, художник у першу чергу визначає центр композиції.

Номер слайду 13

Розкресліть аркуш на кадри. Ескізно намічайте зображення на кожному кадрі, щоб передати сюжет фільму. Практичне завдання Придумайте і намалюйте кадри до кінофільму про космічну подорож. Оберіть матеріали, що допоможуть вам швидко і якісно виконати роботу: графітні олівці, вугіль, фломастери та інше. Поради

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

1. Які існують види кіномистецтва?Запитання і завдання3 *. Самостійна пошукова робота. Придумай сценарій фільму за улюбленою книгою. Яку роботу художника в кіно ти хотів би виконувати і чому?

Номер слайду 23

Бажаю Вам творчого настрою і натхнення.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Седлецька Тетяна Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
25 квітня 2021
Переглядів
6467
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку