Презентація "Клас Ссавці"

Про матеріал
Наведені презентації допоможуть суттєво підвищити зацікавленість учнів у вивченні предмета та опануванні біологічних знань, сприяють розвитку логічного мислення учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

1. Називати загальні ознаки класу Ссавці, види ссавців та ссавців, що потребують охорони. 2. Характеризувати різноманітність зв’язків ссавців з середовищем існування, спосіб життя і особливості поведінки ссавців. 3. Пояснити особливості життєдіяльності ссавців у зв’язку зі способом життя. 4. Застосовувати знання для утримання ссавців у штучних умовах та використання у сільському господарстві. 5. Робити висновки про значення ссавців у екосистемах та в житті людини.

Номер слайду 3

Озвучити малюнок. Що собою становить волосяний покрив собаки?

Номер слайду 4

Озвучити малюнок. Які системи внутрішніх органів не зазначені на малюнку?

Номер слайду 5

Опрацюйте малюнки і озвучте їх.

Номер слайду 6

Посеред двора стоїть копа, спереду вила, ззаду мітла. 2) Хвіст курдюком, ніс п'ятаком, ще й два ряди ґудзиків. 3) Собою не птиця, співати не вміє, а хто до хазяїна йде – знати дає. 4) Губить він живії душі, на печі він спить в кожусі. ЗАГАДКИ. До якого ряду належать слова – відгадки?

Номер слайду 7

5) Хвіст - як ниточка, само – як калиточка, а очі – як сім’я. 6) Біжить чимчик по долинці у сіренькій кожушинці. 7) Ніс як у свинки, та колючі щетинки. 8) Ходить свашка із мітлою, заміта до лісу слід, де недавньою порою тут відбувсь її обід.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Назвати представників кожного ряду і охарактеризувати їх. Різноманітність ссавців Ряд Комахоїдні Ряд Гризуни Ряд Примати Ряд Рукокрилі Ряд Копитні

Номер слайду 11

Якщо твердження вірне – ставите „+”, а якщо ні, то „ – „ 1.Шкіра ссавців міцна та пружна, у більшості видів вкрита волосяним покривом 2.Залози, секрет яких змащує жиром волосся, є потовими. 3.Кажани вловлюють відбиті навколишніми предметами ультразвуки, які самі видають. 4.У яйцекладних ссавців добре розвинена плацента. 5.Землерийки – великі тварини, дещо схожі на кротів. 6.Гризуни завдають великої шкоди садівництву. 7.Найбільшим представником котячих є тигр. 8.Гібони мають довгі передні кінцівки, за допомогою яких вони стрибають з гілки на гілку. 9.Ряд Примати – група ссавців, до яких належать коні, корови, носороги і зебри. 10.До Червоної книги України занесено представників ластоногих, китоподібних, хижих і комахоїдних.

Номер слайду 12

І група. Значення ссавців у природі. ІІ група. Значення ссавців у житті людини. ІІІ група. Назвати ссавців, що потребують охорони.

ppt
Додано
18 січня 2019
Переглядів
1514
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку