Презентація "Класифікація унітазів"

Про матеріал
Матеріал розрахований для здобувачів освіти, які навчаються в професйно-технічному навчальному закладі, з професії "Монтажник санітарно-технічних систем і устаткування"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Унітази

Номер слайду 2

ХАРАКТЕРИСТИКА УНІТАЗІВУНІТАЗ - санітарно-технічний пристрій, який встановлюється в туалетних кімнатах і оснащений системою автоматичного і напівавтоматичного змиву. Зазвичай виготовляється з сантехнічної кераміки.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Унітаз був винайдений в Китаї приблизно в І ст. до н.е. У Європі подібний пристрій вперше з'явився в Англіїлише у XIX ст

Номер слайду 5

Комплектація унітазу

Номер слайду 6

Види унітазів. За формою чаші

Номер слайду 7

За наявністю обідка чаші

Номер слайду 8

За типом зливу

Номер слайду 9

За видом випуску у систему каналізації

Номер слайду 10

За підключенням водопостачання до бачка

Номер слайду 11

За матеріалом виготовлення:• фаянсові;• фарфорові;• з нержавіючої сталі;• скляні;• з каменю;• пластикові;• ексклюзивні варіанти з золота.

Номер слайду 12

За способом монтажу:• підлогові• підвісні (на інсталяції)

Номер слайду 13

Як вибрати унітаз компакт ?

Номер слайду 14

Розміри підлогового унітазу. Габаритна висота міряється (розраховується) від чистової підлоги – нульової точки Для підлогового унітазу цей параметр становить 825 мм.

Номер слайду 15

УВАГА! Для людей з особливими потребами встановлюють унітази з додатковими характеристиками та обладнанням (поручні). Підлогові унітази для людей з особливими потребами мають інші габаритні розміри

Номер слайду 16

ПЕРЕВАГИ ТА НЕДОЛІКИ ПІДЛОГОВИХ УНІТАЗІВПЕРЕВАГИ:• просте встановлення;• доступніші за ціною;• можна встановити практично у будь-якій туалетній чи ванній кімнаті;• бувать різних розмірів, кольорів та стилів. НЕДОЛІКИ:менш зручні у прибиранні;займають більше місця.

Номер слайду 17

Інструменти та прилади для монтьажу підлогового унітазу

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Матеріали для монтажу підлогового унітазу

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Монтаж підлогового унітазу. КРОК 1. ПЕРЕВІРКА КОМПЛЕКТУЮЧИХ ПРИЛАДУПеревірка комплектуючих унітазу та зливного бачка.

Номер слайду 25

КРОК 2. КОМПЛЕКТАЦІЯ ВИПУСКНОЇ ТРУБИ УНІТАЗУГумовий ущільнювач, злегка змочений водою, одягають на випускний патрубок унітазу.

Номер слайду 26

КРОК 3. ВИБІР МІСЦЯ МОНТАЖУ ТА ВСТАНОВЛЕННЯ УНІТАЗУДалі унітаз встановлюють на обране місце і під'єднують кінець водовідводу з унітазу до каналізаційної труби.

Номер слайду 27

КРОК 4. ВИЗНАЧЕННЯ МІСЦЯ КРІПЛЕННЯ УНІТАЗУЧерез кріпильні отвори в ніжці унітазу олівцем або маркером роблять відмітки на підлозі, викладеній кафелем.

Номер слайду 28

КРОК 5. ПРОСВЕРДЛЮВАННЯ ОТВОРІВ ЗА РОЗМІТКОЮДалі слід від'єднати унітаз від каналізаційного відводу і відсунути його вбік, щоб урозмічених місцях пробурити перфоратором отвори, діаметр яких повинен відповідатидіаметру дюбеля, що входить до комплекту разом з кріпленням. Для проведення цієї операції знадобляться спеціальні свердла для кахельної плитки й бетону.

Номер слайду 29

КРОК 6. ФІКСАЦІЯ УНІТАЗУПовертають унітаз на монтажне місце і суміщають зроблені отвори з кріпильними отворами унітаза. Унітаз кріпиться до підлоги за допомоги подовжених шурупів з шестигранною головкою. УВАГА! При закручуванні шурупів не рекомендується докладативеликих зусиль, інакше можна пошкодити кераміку. Шурупизатягують до тих пір, поки сантехнічний пристрій не перестанехитатися

Номер слайду 30

КРОК 7. ГЕРМЕТИЗАЦІЯ ЗАЗОРУСтик, зазор утворений між унітазом і поверхнею підлоги герметизують.

Номер слайду 31

КРОК 8. МОНТАЖ ЗЛИВНОГО БАЧКА ДО ЧАШІ УНІТАЗУЩоб закріпити бачок на чаші унітазу, треба використовувати два кріпильні болти і велику гумову прокладку, яку надягають на вихідну частину зливного механізму. Довгі болти знанизаними шайбами і гумовими конусними ущільнювачами вставляють у спеціальні отвори на дні зливного бачка. Після цього встановлюють бак на відведене місце, поєднують всі три отвори, один з яких зливний, а два інших - кріпильні. Кріпильні гвинти затягують знизу унітазу пластиковими гайками, які мають невеликі «крильця» для полегшення їх затягування відруки. УВАГА! Ключі використовувати не треба. Затягуйте гайки лишевручну до тих пір, поки вистачає сил

Номер слайду 32

КРОК 9. ПІДКЛЮЧЕННЯ БАЧКА ДО ВОДОПРОВОДУНа завершальному етапі підключають зливний бачок до системи холодного водопостачання. Для цього зазвичай використовують гнучкий шланг, на обох кінцях якого є гайки. Для ущільнення підбирають гумові прокладки або використовують спеціальну ФУМ-стрічку. Гайками шлангу з'єднують наповнювальну арматуру бачка та водопровід ХВП. Бажано встановити відсікаючий кран на трубу, що подає холодну воду в бачок. Це дастьможливість локально перекривати воду для проведення ремонту та обслуговуваннявиробу. При цьому інші точки водорозбору працюватимуть у звичайному режимі

Номер слайду 33

КРОК 10. РЕГУЛЮВАННЯ НАПОВНЮВАЛЬНОЇТА ЗЛИВНОЇ АРМАТУРИРегулювання відбувається відповідно до інструкції виробника арматури. Увага! Завжди перед початком та під час роботи читайте інструкцію виробника

Номер слайду 34

КРОК 11. КОНТРОЛЬ ЯКОСТІМонтаж кришки та кновки унітазу. Гідравлічні випробування зливом води від 5 разів.

Номер слайду 35

Монтаж підлогового унітазу

pptx
Додано
22 лютого
Переглядів
100
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку