Презентація класної години "Чому шкідливе паління".

Про матеріал
Довести до учнів шкідливість паління, згубний вплив на здоров`я людини; застерегти формування неправдоподібного уявлення про паління та задоволення від нього; стимулювати процес самовиховання; виховувати бажання вести здоровий спосіб життя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Роботу виконала Чаговець Людмила Борисівна, учитель Коротичанського ліцею

Номер слайду 2

Курити – шкодити здоров`ю. Курити – все одно, що стріляти в себе з револьвера. Куріння підлітків аморальне. Тютюн заважає розумовому розвитку. Нікотин підсилює стрес.

Номер слайду 3

Мета: довести до учнів шкідливість паління, згубний вплив на здоров`я людини; застерегти формування неправдоподібного уявлення про паління та задоволення від нього; стимулювати процес самовиховання; виховувати бажання вести здоровий спосіб життя. Обладнання: електронна мультимедійна презентація (слайди). Перебіг подій Мотивація навчальної діяльності. Учитель: Юні друзі! Сьогодні тема нашого спілкування “ Чому шкідливе паління? ” - Як вберегти себе від цієї звички? - Як не нашкодити своєму здоров`ю? - Чому це не розвага, а шкідлива звичка? На ці та інші питання ми і повинні дати відповіді.

Номер слайду 4

II. Сприйняття і засвоєння матеріалу. 1. Створення схеми “ Дитина ”. Дитина Приклад дорослих Потреба Психологічна залежність Самовиховання, медичне втручання

Номер слайду 5

Причиною кожної п`ятої смерті в Україні серед людей, віком старше 35 років є опосередкована дія куріння. Щотижня курець втрачає в середньому один день життя.

Номер слайду 6

Лише одна затяжка тютюнового диму містить понад 4000 хімічних речовин. Деякі з них отруйні, інші провокують зміни на клітинному рівні. 43 компоненти приводять до виникнення раку.

Номер слайду 7

Тютюн і тютюновий дим містять більше 3000 хімічних сполук, деякі з них здатні пошкодити генетичний матеріал клітини і викликати зростання ракової пухлини. Діти курців схильні до застуди і вдвічі частіше страждають від астми.

Номер слайду 8

Нікотин, що міститься в тютюнових виробах, викликає викид адреналіну, внаслідок чого у людини підвищується тиск, прискорюється серцебиття, підвищується рівень цукру в крові, через що тютюн підвищує чутливість до стресу. Окрім нікотину, з тютюновим димом в організм потрапляє безліч інших шкідливих речовин.

Номер слайду 9

За науковими даними, нікотин, що міститься у 5 сигаретах, здатний убити кролика, а нікотин зі 100 сигарет – коня. Для людини ж смертельна доза нікотину становить 0,06 – 0,08 г. Але люди не вмирають одразу від однієї викуреної сигарети, тому що нікотин надходить в організм невеликими порціями.

Номер слайду 10

Бронхіт. Серцево-судинні хвороби. Рак легенів й інші ракові захворювання. Хвороби шлунка та дванадцятипалої кишки. Проблеми з лікуванням зубів і збереженням їх здоровими. Зовнішній вид свідчить сам за себе: жовте обличчя, круги під очима, порушення кровопостачання.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Жінки, які продовжують палити під час вагітності, ризикують втратити дитину.

Номер слайду 13

На планеті Земля палять приблизно 1,3 мільярди людей. За 1 секунду на Землі викурюється 300 000 цигарок. Куріння викликає 6% смертей в усьому світі. Щорічно від паління вмирає 3 мільйони людей.

Номер слайду 14

В Україні нині тютюн вбиває до 120 тисяч людей на рік. Якби така кількість людей вмирала від інфекційних хвороб чи радіації, суспільство мобілізувало б всі сили на боротьбу з цією епідемією. 31 травня оголошено Всесвітнім Днем без тютюну.

Номер слайду 15

Медичні дослідження переконливо доводять, що куріння є причиною імпотенції.

Номер слайду 16

Пасивне куріння може серйозно нашкодити. Людина, що регулярно знаходиться в зоні дії тютюнового диму, частіше за інших страждає на ті ж захворювання, що й курці, аж до раку.

Номер слайду 17

III. Рефлексія. Учитель: Про що ми з вами сьогодні говорили? Які висновки для себе можна зробити з нашого заняття? На здоров`я кожного з нас впливає безліч факторів, але найважливіший із них – це спосіб життя. Розглянувши цю важливу проблему, ми дійшли висновку, що здоров`я кожного у його ж руках. Воно залежить від самої людини, від її способу життя.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Пономаренко Марина Олексіївна
    Чудова презентація, дякую!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
22 липня 2020
Переглядів
2568
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку