Презентація «Книга вчить, як на світі жить»

Про матеріал

Презентацію, яка розширить уявлення дітей про книги, можна використати на вступному уроці української літератури в 5 класі та для проведення години спілкування.

Мета:

•розвивати інтерес до художньої книги, до самостійної пізнавальної активностi;

•виховувати повагу до книги.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Година спілкування

Номер слайду 2

Мета розширити уявлення дiтей про книги; розвивати інтерес до художньої книги, до самостійної пізнавальної активностi; виховувати повагу до книги.

Номер слайду 3

Найдавніші книги

Номер слайду 4

Нестор Літописець У сімнадцять років прийшов у Києво-Печерську лавру послушником. Молитвою та послухом юний подвижник невдовзі перевершив найвидатніших старців. Під час постригу в ченці Нестор був удостоєний сану ієродиякона. Книжкова справа стала змістом його життя.

Номер слайду 5

Ярослав Мудрий – великий шанувальник книг Зібрав величезну бібліотеку, слава про яку пішла за кордони Руської землі.

Номер слайду 6

Народна мудрість «Книга вчить, як на світі жити» «Книга - джерело життя» «З книгою жити - з добром дружити»

Номер слайду 7

Висловлювання видатних людей "Люди перестають мислити, коли перестають читати" (Дені Дідро); "Книги - діти розуму" (Джонатан Свіфт); "Книжки - кораблі думки, що мандрують хвилями часу" (Френсіс Бекон); "Завдання книг - полегшити, прискорити пізнання життя, а не замінити його" (Я.Корчак); "Без пристрасті до книжки людині недоступні культура сучасного світу, інтелектуальне і емоційне вдосконалення" (В.Сухомлинський)

Номер слайду 8

Унікальна книга У політехнічному музеї в Москві зберігається унікальна книга поезій Т.Г.Шевченка. Її створив український умілець Микола Сядристий. В книзі 12 сторінок, кожна площею 0,6 кв. мм. Вона зшита павутинкою, обкладинка - з пелюстки безсмертника, під мікроскопом можна прочитати і самі тексти.

Номер слайду 9

Найбільша у світі книга Найбільшою у світі книгою вважається "Суперкнига", видана в Денвері, штат Колорадо, США в 1976 р. Її розміри 2,74 на 3,07 метра, вага 252,6 кг. В книзі 300 сторінок.

Номер слайду 10

Міні-дослідження “Як шанують книгу?” ОАЭ. Шарджа, пам’ятник Корану Емірат. Шарджа.

Номер слайду 11

Пам’ятники книзі У Турції На Університетській набережній у Петербурзі

Номер слайду 12

Пам’ятники книзі Берлін Світлогорськ Польща

Номер слайду 13

“Мозкова атака” Що дає людині книга? Книжка навчає Зберігає досвід минулих поколінь передбачає майбутнє виховує поради, пізнавальну інформацію естетичне задоволення

Номер слайду 14

МЕТОД ”ПРЕС” Книга чи комп’ютер? Я вважаю, що ... Тому що... Наприклад... Таким чином...

Номер слайду 15

Виведення правил поведiнки з книгою Обгорни книгу — не забруднюватиметься обкладинка. Не читай книгу пiд час їжi — можеш забруднити її. Не клади в книгу олiвцiв, ручок та iнших товстих предметiв — вiд цього рветься палiтурка. Не загинай рiжкiв на сторiнках книги — рiжки вiдриваються i псується книга — зроби для книги закладку. Не рви сторiнок, не малюй i не пиши нiчого в книзi. Не роби в нiй нiяких помiток. Не перегинай книгу — вiд цього вириваються сторiнки

Номер слайду 16

Бібліотека – храм духовності Пам'ятаймо, що у давнину бібліотеку називали "дім життя", "притулок мудрості", "аптека для душі".

Номер слайду 17

Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку