Презентація " Коли речі починають говорити, або що таке археологія"

Про матеріал
презентація до уроку історії україни 5 клас "Коли речі починають говорити, або що таке археологія" з додатковим матеріалом.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вітер дме для того хто:має гарний настрій сьогодні в шкільній форміналаштований працюватихоче дізнатися про щось новевиконав домашнє завдання

Номер слайду 2

Перевірка домашнього завдання: Яка наука вивчає час? Назвіть одиниці виміру часу. Скільки років містить століття?Скільки років містить тисячоліття?

Номер слайду 3

Співвіднести роки та століття1788р - …століття 2003р - …століття 988р - …століття 300р - …століття 12р - …століття

Номер слайду 4

Намалюйте стрічку часу та позначте на ній свій день народження.

Номер слайду 5

Розв`яжіть історичну задачу. Місто Рим було засновано у753 році до н.е. Скільки роківтому це відбулося?

Номер слайду 6

Минуле. Ріка себе рятує берегами,А для народу пам’ять — оберіг. Минуле — як заорані кургани, Вони існують, хоч не видно їх. На світі можна втратити багато... Найбільша втрата — пам’ять поколінь. Це для народу рівнозначно страті Минуле невіддільне, наче тінь.

Номер слайду 7

КОЛИ РЕЧІ ПОЧИНАЮТЬ ГОВОРИТИ, АБО ЩО ТАКЕ АРХЕОЛОГІЯ.

Номер слайду 8

Сьогодні на уроці ми з вами дізнаємось, яка наука вивчає речові історичні джерела; зможемо пояснювати роль археології у дослідженні минулого, довідаємось про процесс дослідження речових історичних джерел; з`ясуємо де після дослідження зберігається історична спадщина; яку роль відіграють музеї та для чого вони створені; навчимося складати план за текстом підручника, та складати розповідь за планом; дізнаємось про нові поняття та вивчимо нові терміни.

Номер слайду 9

Археологія - наука , що вивчає історію за матеріальними(речовими)залишками діяльності людей – археологічними пам`ятками.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

РОБОТА АРХЕОЛОГІВ

Номер слайду 12

Він зробив чимало відкриттів в історичній науці, які не втратили свого значення й донині. Світову славу українському археологові принесло, зокрема, відкриття решток життєдіяльності так званих трипільців. Видатним археологом України був Вікентій Хвойка.

Номер слайду 13

СКЕЛЯКРАЄЗНАВЧИЙМУЗЕЙМУЗЕЙХЛІБАМУЗЕЙ КОСМОНАВТИКИМУЗЕЙ ВОДИ

Номер слайду 14

Музей -це спеціальна установа де зберігаються пам`ятки минулого з різних галузей.

Номер слайду 15

Музей. Я - музей, хоч і не нова,Та потрібна установа. Зберігаю у собіВсі важливі пам`ятки:І науки і культури,Техніки й літератури –Все з часів, що вже минули,Щоб їх люди не забули. Слово з грецької прийшло,Означає « муз житло».

Номер слайду 16

Номер слайду 17

«Логічний ланцюжок»1) Археологія.2) Як працюють археологи.3) Де зберігають історичні пам`ятки.4) Як археологічні пам’ятки розповідають про життя людей?

Номер слайду 18

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ. опрацювати текст підручника §3 Вивчити терміни; Піготувати доповідь « Державни символи України», « Монети за Володимира Великого».

pptx
До підручника
Історія України (Вступ до історії) 5 клас (Власов В.С.)
Додано
12 лютого 2019
Переглядів
5896
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку