Презентація "Коло вибору "

Про матеріал
Презентація "Коло вибору", розроблена для збагачення словникового запасу здобувачів освіти ввічливими словами,для вирішення проблемних ситуацій у класному колективі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема. Коло вибору.«Ми вирішуємо проблеми мирно»

Номер слайду 2

Друзі – це…ігрибійкивеселосваркипіснідовіраобразирадість

Номер слайду 3

Яких законів слід дотримуватися, щоб жити в мирі з друзями, однокласниками?

Номер слайду 4

Не треба бути сонцем, щоб зігріти. Не треба підійматися до зірок. Добром у серці з кимось поділитись. Робити першим вирішальний крок.

Номер слайду 5

Правило “Домовся!”

Номер слайду 6

Не треба грошей, золота, багатства(Так часто жадібністю вкритого і злом)Бо вистачить – наївного дивацтва,Зігріти щоб, і світлом, і теплом

Номер слайду 7

Правило ”Зупинись!”

Номер слайду 8

Не треба гордості. Бо Бог її не любить. Блаженний той , хто в сварці промовчить. Хто не принизить. Навіть не осудить. Підніме, і пробачить, і навчить..

Номер слайду 9

Правило “ Зачекай і охолонь!”

Номер слайду 10

Коли ж якась нерозуміння,Потрібно виявити терпіння. При сварці швидше помиритись – Не варто з друзями сваритись. Правило “Проігноруй!”

Номер слайду 11

Не соромно пробачення просити Якщо відчув, що на тобі провина. Це краще визнати, ніж у собі носити Якщо ти гідний, якщо ти - людина…Людина може, жити й не тужити,Коли умітиме по-справжньому жити. Бо жити чесно – це не просто так,А це , напевно, ще і знак. Людей не можна ображати,Потрібно вміти пробачати. А коли ти завинив – вибачення попросиш?Правило “Попроси вибачення”

Номер слайду 12

Хтось тебе образив, може, Дати відсіч не спіши. Лити бруд на бруд – не гоже. Розтлумач, допоможи…Помирились сонце з хмарою,І тепер танцюють парою. Ллється дощ, і сонце світить,Усміхаються їм діти. Райдуга місток зробила –Сонце з хмарою здружила. Хай з них приклад беруть діти,Треба дітям всім дружити. (А. Гапонюк)Правило “ Я - речення.”

Номер слайду 13

Якщо буває суперечка, Життя проблемним стає, Разом можна все зробитиІ суперечку залишити!Правило “ Залиш як є!”Девіз: при суперечці – залиш як є!

Номер слайду 14

Сумно хом’яку самому. Ягідки збирати. Трапилась біда така. Посварився з гномиками. Може сварку цю забутиІ переключитись!Правило “Переключись на інакше”Девіз: Не сварись і охолонь – при суперечці переключись на інакше

Номер слайду 15

Переключись на інакше. Залиш як є!Я – речення. Попроси вибачення. Проігноруй!Зачекай і охолонь!Зупинись!Домовся!Всі правила

pptx
Додано
12 листопада 2023
Переглядів
162
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку