Презентація. "Кольорові метали: алюміній, мідь, цинк, свинець, олово. Використання кольорових металів в народному господарстві" (Фізика і хімія в побуті. 7 клас)

Про матеріал
Презентацію можна використовувати під час дистанційного навчання при вивченні теми "Кольорові метали: алюміній, мідь, цинк, свинець, олово. Використання кольорових металів в народному господарстві" (Фізика і хімія в побуті. 7 клас)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кольорові метали. Властивості і Використання кольорових металів у народному господарствіФізика і хімія в побуті. 7 клас. Вчитель Вікторія Щербій

Номер слайду 2

Кольорові метали. Найпоширенішими кольоровими металами є алюміній мідь цинк олово свинець. Кольорові метали виплавляють із різних руд.

Номер слайду 3

Алюміній Сріблясто-білий метал, м'який і легкий; його густина – 2,72 г/см3. Плавиться за температури 6000 С. Має високу пластичність, електропровідність, теплопровідність, корозійну стійкість. Одержують алюміній із чорної породи (бокситу) в електропечах.

Номер слайду 4

Застосування алюмінію

Номер слайду 5

Мідь Метал рожево-червоного кольору, м'який, піддається холодному протяганню; густина – 8,3-8,9 г/см3 Плавиться за температури 10830 С. Має високі тепло- та електропровідність. Добре чинить опір корозії. Піддається як холодній так і гарячій обробці. Легко згинається, сплющується, кується. Одержують мідь із руди – мідного колчедану.

Номер слайду 6

Застосування міді Мідь — як конструкційний матеріал, для виготовлення апаратури, електропроводів, речей домашнього вжитку, інструментів, художніх виробів, а також для добування її сплавів — латуні та різних видів бронзи.

Номер слайду 7

Цинк Метал синювато-білого кольору; густина становить 7,13 г/см3 Плавиться за температури 4200 С. Добре піддається куванню і прокатуванню в тонкі листи. Стійкий до корозії.

Номер слайду 8

Застосування цинку. Цинк використовують як антикорозійний матеріал, ним покривають вироби зі сталі та заліза (цинкування), а також як конструкційний матеріал для цинкографії анодів, використаних в електролізерах і в гальванічних елементах (батарейках).

Номер слайду 9

свинець. Метал синювато-сірого кольору, м'який, ковкий; густина становить 11,34 г/см3 Плавиться за температури 3270 С. Легко ріжеться і прокатується. Стійкий до корозії.

Номер слайду 10

Застосування свинцю. Свинець використовувалося для виробництва посудин, водопостачальних труб. Сьогодні свинець застосовується для виробництва кришталю, фарб, емалі, різних металевих виробів (складова частина сплавів), а також акумуляторів.

Номер слайду 11

олово. Блискучий метал сріблясто-білого кольору, м'який і пластичний; густина становить 7,31г/см3 Під час згинання видає характерний тріск. Плавиться за температури 2320 С. За температури 13,20 С біле олово перетворюється на порошок (потрібно зберігати у теплому приміщенні). Стійке до впливів хімічних речовин.

Номер слайду 12

Застосування олова. Олово має широке застосування завдяки своїй м'якості, ковкості, хімічній стійкості і здатності давати високоякісні стопи (наприклад, бабітів для вальниць, що працюють при великих ударних навантаженнях). Використовують для виробництва білої жерсті і фольги. До основних галузей споживання олова належать: харчова (40%), авіаційна, автомобільна, суднобудівна і радіотехнічна промисловість, а також гальванопластика, скляна і текстильна промисловість.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Рябченко Ольга Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Хімія, 7 клас, Презентації
Інкл
Додано
5 квітня 2023
Переглядів
2000
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку