Презентація "Колові тренування"

Про матеріал
На уроках фізичної культури використовуються різні способи виконання вправ і методи організації діяльності учнів. У кожному конкретному випадку застосовується такий спосіб або метод, який найбільшою мірою відповідає завданням уроку, забезпечує оптимальне фізичне навантаження учнів і високу щільність уроку. Серед них можна виділити метод колового тренування, один з найбільш ефективних в організації і навчанні школярів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Колові тренування

Номер слайду 2

Колові тренування для дітей початкової школи – це одночасно і розминка, і гра. Діти показують свої фізичні можливості і намагаються здивувати одне одного.

Номер слайду 3

Метод колового тренування можна застосувати у трьох варіантах залежно від завдань уроку: Кожну вправу виконувати в певний час у довільному темпі якомога точніше; Кожну вправу виконувати певний час певну кількість разів; Кожну вправу виконувати з індивідуальним для кожного учня дозуванням.

Номер слайду 4

Послідовність проходження «станцій» може відрізнятися (по колу, прямокутнику або квадрату через необхідність найраціональнішого використання усієї площі спортивного майданчика або зали).

Номер слайду 5

Ураховуючи, що під ас виконання вправ комплексу колового тренування неможливо дотримуватися поступового збільшення фізичного навантаження для всіх учнів (вони починають комплекс із різних вправ), тому необхідно ефективно підготувати серцево – судинну та дихальну системи до їх виконання.

Номер слайду 6

Після об’єднання в групи учні розходяться по «станціях», черговість яких суворо визначена вчителем.

Номер слайду 7

Перед початком колового тренування вчитель повинен розказати і показати, що треба робити на кожній станції.

Номер слайду 8

Колове тренування можна робити і для розвитку фізичних якостей, і для окремих груп м’язів.

Номер слайду 9

Об’єднують по три учні у кожну групу. Кожна група інтенсивно працює по 30 секунд, а потім на місці 10 секунд крокують у повільному темпі.

Номер слайду 10

Колове тренування для м’язів ніг

Номер слайду 11

Станція 1 Піднімання ніг на носках, стоячи на підставці (рейці). Станція 2 Присідання на обох ногах (одній нозі) із додатковим навантаженням. Станція 3 Стрибки зі скакалкою. Станція 4 Багаторазові застрибування на гімнастичну лаву. Станція 5 Біг на носках із високим підніманням стегна. Станція 6 Стрибки на місці поштовхом обох ніг

Номер слайду 12

Колове тренування для м’язів плечового пояса

Номер слайду 13

Станція 1 Штовхання набивного м’яча. Станція 2 Згинання та розгинання рук в упорі лежачи на підлозі (лаві). Станція 3 Підтягування у висі лежачи. Станція 4 Віджимання сидячи на гімнастичній лаві. Станція 5 Піднімання гантель через сторони стоячи. Станція 6 Піднімання гантель через сторони сидячи.

Номер слайду 14

Колове тренування для м’язів спини

Номер слайду 15

Станція 1 Нахили тулуба вперед з набивним м’ячем. Станція 2 Повороти тулуба сидячи на гімнастичній лаві (на підлозі). Станція 3 Опускання та піднімання ніг у висі на гімнастичній стінці. Станція 4 Одночасне та поперемінне піднімання ніг, лежачи на грудях на гімнастичній лаві. Станція 5 Випрямлення тулуба, лежачи на стегнах на м’ячі обличчям униз. Станція 6 Качання на животі, обхопивши ноги руками.

Номер слайду 16

Завершувати урок із коловим тренуванням найкраще короткочасним бігом у повільному темпі або ходьбою разом із вправами у русі для відновлення дихання та розслаблення м’язів.

Номер слайду 17

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

Номер слайду 18

Джерела. Зінченко Н. В. Фізична культура в початковій школі/Н. В. Зінченко, С. С. Агапшук; упорядн. С. С. Агапшук; - Київ: «Вид. дім «Перше вересня», 2017. – 144 с. – (Бібліотека «Шкільний світ»).

pptx
Додано
10 квітня 2020
Переглядів
1368
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку