Презентація команди "Айболіти" на тему "Чи завжди народна медицина йде на користь здоров'ю людини"

Про матеріал
Запроваджуючи проектну діяльність на уроках біології в 6 класі, учням був запропонований проект про лікарські рослини "Аптека під нашими ногами". В ході роботи над проектом учні розділилися на три робочі групи "Айболіти", "Травознавці" і "Народознавці". Учнівська презентація групи "Айболіти" на тему "Чи завжди народна медицина йде на користь здоров'ю людини, як результат роботи цієї групи над проектом "Аптека під нашими ногами"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чи завжди народна медицинайде на користь здоров’ю людини?Підготувала група “Айболіти”учнів 6 класу. Благовіщенської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Керівник: Таран Т. М.

Номер слайду 2

Ми з порадами до Вас – вилікуємо в той же час…

Номер слайду 3

Лікарські засоби – що це?Лікарські засоби (лікувальні препарати, ліки)  — речовини або суміші речовин, що вживаються для профілактики, діагностики, лікування захворювань, усунення болю, які отримані з крові, плазми крові, органів і тканин людини або тварин, рослин, мінералів, хімічного синтезу або із застосуванням біотехнологій.

Номер слайду 4

Лікарські препарати безпечні для здоров'я?Людство вже давно і міцно «підсіло» на ліки. За допомогою таблеток лікується все: важкі недуги, і невеликі нездужання . Що ж змушує нас без особливої ​​необхідності йти в аптеку і купувати чергову ошатну коробочку з таблетками? Насамперед легковірність і лінь. Чому легковірність? Та тому, що ми за своєю довірливості вважаємо, що творці таблеток в першу чергу дбають про наше здоров'я, і тільки в другу - про свою кишеню. Насправді все зовсім навпаки, і навіть набагато гірше: нерідко бізнесмени від фармацевтики про наше з вами здоров'я взагалі не думають, для них головне, щоб ми якомога частіше купували їх ліки, все інше не так уже й важливо.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Фрагмент папірусу Еберса, у якому міститься 877 рецептів ліків. Уже в давнину люди намагалися врятувати своє життя, використовуючи різні природні лікарські речовини. Найчастіше це були рослинні екстракти, але застосовувалися й препарати, які отримували із сирого м'яса, дріжджів і відходів тварин.

Номер слайду 8

Чи міцний зв’язок: рослини – ліки?Сировиною для одержання лікарських препаратів є : рослини (листя, стебла, квіти, насіння, ягоди, кора, коріння) продукти їхньої обробки (жирні й ефірні олії, соки, камеді, смоли)

Номер слайду 9

Зараз все частіше і частіше для лікування недуг люди вважають за краще звертатися до народної медицини. Багато людей впевнені, що ліки з рослинної сировини або народні засоби безпечні (або не становлять ризику для здоров’я). Однак лікарські засоби і методики народної медицини можуть призводити до шкідливих, несприятливих реакцій у випадку, якщо продукт або терапія поганої якості, а також якщо вони застосовуються неналежним чином або у поєднанні з іншими ліками.

Номер слайду 10

Безумовно, в лікарських рослинах містяться біологічно активні речовини, які можуть допомогти в лікуванні захворювань, але при цьому варто врахувати і екологічний стан місцевості, де зібрані рослини, оскільки вони вбирають в себе всі шкідливі хімічні речовини з навколишнього середовища.

Номер слайду 11

Важливо здійснювати збір рослин згідно з календарем: всьому свій час! Це пояснюється тим, що в певний час рослина накопичує максимальну кількість лікарських речовин. Особливу увагу потрібно приділити ретельній обробці і правильному зберіганню. Кожну лікарську рослиниу слід добре вивчити перед застосуванням: властивості, активні речовини рослини, протипоказання.

Номер слайду 12

Використовуючи методи, які застосовували наші предки, ви не тільки будете впевнені, що одержите позитивний ефект без шкоди для організму. Багатющий досвід, зібраний нашими предками дозволить бути здоровим, красивим і щасливим.

Номер слайду 13

А ще, запорукою ефективного лікування є ваш гарний настрій. Тільки ваша внутрішня впевненість, почуття спокою, вітаміни, свіже повітря і оптимально підібраний комплекс лікарських препаратів - запорука одужання. Здоров'я вам!

pptx
Додано
17 січня 2019
Переглядів
966
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку