Презентація "Компетентнісний підхід на уроках української мови, літератури й зарубіжної літератури"

Про матеріал
Опис досвіду з використання компетентнісного підходу на уроках української мови, літератури й зарубіжної літератури.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

З досвіду роботизаступника директора з НВР, учителя української мови, літератури й зарубіжноїлітератури, Краматорського ЗЗСО № 22 з профільним навчанням імені М. М. Крупченка. Ревської Вікторії Миколаївни. Компетентнісний підхід у викладанні української мови, літератури й зарубіжної літератури

Номер слайду 2

Компетентнісний підхід допоможе вирішити завдання навчити учнів учитися, виробити потребу у навчанні впродовж життя, навчити використовувати отриманні знання у своїй практичній діяльності - професійній, побутовій , ін., цей підхід має на меті створити умови для розвитку особистості учнів і формування в них ключових, базових, основних і предметних компетентностей. Цей підхід допоможе, нарешті, з’єднати, ніби мостом, навчання й життя.

Номер слайду 3

МЕТА ДОСВІДУ Забезпечення компетентнісного підходу у викладанні української мови, літератури й зарубіжної літератур, формування в учнів здатності знаходити правильне рішення в різних життєвих ситуаціях, сприяння розвитку пізнавальної діяльності школярів; формування й розвиток в учнів ключових (базових, основних, надпредметних) і предметних компетенцій.

Номер слайду 4

Що спонукало мене до цього?Зросли вимоги викладання предметів;Бажання підвищити результати засвоєння матеріалу, що приведе до підвищення рівня знань і практичних умінь, розвитку компетенцій, для формування компетентностей;Бажання зрозуміти, як розвивати математичну грамотність, інформаційно-цифрову компетентність і підприємливість на уроках української мови, літератури й зарубіжної літератури;Прагнення зацікавити дітей, навчити їх здобувати знання скеровано й самостійно, використовувати набуті вміння й навички в житті.

Номер слайду 5

Чому саме звернулася до цієї проблеми?З чого все почалось?

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Етапи уроку

Номер слайду 8

• надаю дитині право вибору навчального завдання, часто використовую диференційований підхід, різнорівневі завдання додому;• стежу, щоб завдання відповідали віковим особливостям;• не нав’язую навчальну мету зверху;• не використовую (як можливо) ситуацію змагання. Важливою умовою навчання і першим кроком до формування компетентності є самомотивація, тому намагаюся дотримуватися принципів:

Номер слайду 9

Діяльність на уроці5клас«Аліса в Країні Див» Льюїса Керрола

Номер слайду 10

Діяльність на уроці6 клас «Листівки з видами міст» Джанні Родарі

Номер слайду 11

Діяльність на уроці10 клас твір Моріса Метерлінка «Синій птах»

Номер слайду 12

Діяльність на уроці

Номер слайду 13

Діяльність на уроці

Номер слайду 14

День учнівського самоврядування

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Діяльність на уроці« Новорічний бал-маскарад літературних героїв» або «Випускний бал літературних героїв»

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Діяльність на уроці« Новорічний бал-маскарад літературних героїв» або «Випускний бал літературних героїв»

Номер слайду 24

Очікувані результати: Моніторинг результативності досвіду передбачає ряд критеріїв і побудований з опорою на взаємозв’язок сфер діяльності та цілей розвитку: Самопізнання ↔ Здібності та уміння самовдосконалюватися. Когнітивна ↔ Знання. Розумова ↔ Розумові сили. Емоційна ↔ Погляди й почуття. Загальнолюдська ↔ Здібності і вміння спілкуватися. Естетична ↔Естетична чутливість

Номер слайду 25

Дякую за увагу!

pptx
Додано
21 квітня 2020
Переглядів
6329
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку