Презентація "Концепція педагогіки Ш.Амонашвілі"

Про матеріал
Презентація "Концепція педагогіки Ш.Амонашвілі" буде поповненням методичної скарбнички класного керівника.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Концепція педагогіки. Шалви АмонашвіліПідготувалакласний керівник 11-Б класу. Опорного закладу Старожадівський ліцей. Тамара Гринчук

Номер слайду 2

Система виховання та навчання за Ш. Амонашвілі – це "педагогіка цілісного життя дітей та дорослих", яка будується на началах гуманності й віри в дитину, вихованні творчістю і співпрацею педагогів із дітьми, де в якості педагогів розуміються також батьки.

Номер слайду 3

 Школа (скале) – це скелясті, тяжкі сходинки підйому, піднесення душі, котрі потребують сили волі, ретельності, відданості, вони "вчать керувати порядоком із хаосу". А носієм скале є вчитель, тобто вчитель і є школа, школа в ньому, а не поза ним. Ш. Амонашвілі

Номер слайду 4

Основні методичні підходи. Технологія навчання з шестилітлього віку

Номер слайду 5

Навчання, яке привчає постійно думати самостійно, слухати, перевіряти, критично сприймати всю інформацію, яка надходить, навчання з включенням типових помилок

Номер слайду 6

Все навчання стимулює активність і самодіяльність

Номер слайду 7

Формування у дітей здібностей до оцінки та самооцінки на основі безоцінкового навчання

Номер слайду 8

Вся виховна система побудована не за принципом підготовки дитини до життя, а на основі розуміння дитинства як найважливішого життєвого етапу, зі своїми складними проблемами і переживаннями, які педагоги повинні розуміти і приймати.

Номер слайду 9

Гуманна педагогіка заснована на Вірі. Три заповіді педагогіки: Віра у безмежність дитини; Віра в свою іскру Божу; Віра у силу гуманної педагогіки.

Номер слайду 10

Принципи Гуманної педагогіки :одухотворювати середовище навколо дитини;проявляти творче терпіння;прийми будь-яку дитину такою, якою вона є;будувати стосунки співпраці з дитиною;сповнюватися оптимізмом щодо дитини;відданість і щирість прояву дитини.

Номер слайду 11

Учитель має: Любити дитину. Розуміти дитину. Поповнюватися оптимізмом до дитини. Вірити в безмежність дитини, в свої педагогічні здібності, в силу гуманного підходу до дитини. Приймати будь-якого учня таким, яким він єРозуміти дітей, а це означає стати на їхню позицію. Не використовувати заборони, вони дітям непотрібні

Номер слайду 12

Особисті якості вчителя. Доброта. Відданість. Відвертість. Щирість

Номер слайду 13

Гуманна педагогіка – це педагогіка серця, це та, яка може наблизити дитину до пізнання самих себе. .

Номер слайду 14

Обов’язок вчителя– дати радість пізнання. Учитель – творець, який дозволяє дитині відкрити самого себе. Він віддається безкорисливо, щоб продовжити себе у своїх вихованцях, дати їм крила для польоту у життя.

Номер слайду 15

Сутність гуманної педагогіки Ш. Амонашвілі – турбота про долю Кожної дитини, про долю людства. Вчителі відповідають за дітей перед совістю і суспільством.

pptx
Додав(-ла)
Гринчук Тамара
Додано
22 січня 2022
Переглядів
770
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку