Презентація "Конфлікт". Основи здоров’я 6 клас

Про матеріал
Презентація Презентація "Конфлікт". Основи здоров’я 6 клас. Мета уроку:  розкрити сутність поняття «конфлікт»;  розглянути види конфліктів, показати учням, які існують шляхи виходу з конфліктів;  проаналізувати основні теорії виникнення конфліктів;  забезпечити засвоєння моделі конфлікту.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Привітання учнів та вчителя.

Номер слайду 3

Вправа”Асоціативний кущ” Стосунки

Номер слайду 4

1. Вправа “Створи малюнок” Подивіться на ці фігури (трикутник, коло, квадрат) намалюйте, як ви це бачите... (демонстрація 2-3-х малюнків)

Номер слайду 5

Ситуація Ваш однокласник висловив думку, яка вам не сподобалася. До яких наслідків призведуть такі ваші вислови: - «Ти дурний і сказав дурницю!», -«Ти не маєш рації», - «Я думаю інакше»? Як ви поступите?

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Сформувати в учнів поняття про конфлікт; Ознайомити з його походженням, розвитком і шляхами вирішення; Виховувати бережливе ставлення до себе,свого здоров”я та оточуючих.

Номер слайду 8

Конфлікт Види конфліктів Способи розв»язання конфліктів

Номер слайду 9

Конфлікт

Номер слайду 10

Що таке «конфлікт»? Зіткнення,серйозне протиріччя Конфлікт –це зіткнення протилежних інтересів,думок,поглядів; серйозні розбіжності; гостра суперечка. Чи можемо ми обійтись без конфліктів? Чому? Конфлікт –це добре чи погано? Істинна причина + привід = КОНФЛІКТ

Номер слайду 11

“Приклад конфлікту “

Номер слайду 12

за кількістю учасників: внутрішньоособистісні (один учасник); міжособистісні (два учасника); соціальні (багато учасників, держави). з причин: економічні; політичні; етнічні; культурні та релігійні; професійні.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Пристосування - згладжування протиріч, навіть на шкоду своїх інтересів Компроміс - взаємні поступки Співробітництво - спільне вироблення рішень, що задовольняє інтереси сторін Ігнорування - спроба (або прагнення) виходу з конфліктної ситуації, не вирішуючи її Суперництво - відкрита боротьба за свої інтереси, завзяте відстоювання своєї позиції

Номер слайду 15

Всі дихайте… Не дихайте… Все в порядку, спочивайте, Дружно руки піднімайте, Все прекрасно, опускайте. Похиліться, розігніться,потяніться Станьте прямо, подивіться один на одного й  усміхніться…

Номер слайду 16

Стиль ухиляння. Він реалізується тоді,коли людина не відстоює свої права,не співпрацює ні з ким для вирішення проблеми чи просто ухиляється від розв’язання конфлікту. Стиль співпраці. Використовуючи,стиль співпраці,людина бере активну участь у вирішенні конфлікту та відстоює свої інтереси,але при цьому намагається співпрацювати з іншою людиной Стиль пристосування. Він означає,що людина діє сумісно з іншою не намагаючись відстоювати власні інтереси.Людина діє в такому стилі, коли «жертвує» своїми інтересами на користь іншої людини,поступаючись їй чи жаліючи її. Стиль компромісу. Застосовуючи стиль компромісу,людина дещо поступається своїми інтересами,щоб задовольнити їх частков,інша сторона робить те саме. Стиль конкуренції. Людина,яка використовуює цей стиль, досить активна і в переважній більшості іде до вирішення конфлікту своїм власним шляхом; вона не дуже зацікавлена у співпраці з і ншими людьми, зате здатна на вольові рішення.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Вас образили. Вам хочеться відповісти грубістю, хоча ви вважаєте це негідним. Як людина може навчитися бути більш терпимим? Чи допоможе це при вирішенні конфлікту?

Номер слайду 19

Номер слайду 20

А допоможуть вам у житті уникнути конфліктних ситуацій або мудро виходити з них такі правила з Біблії : 1.Люби ближнього, як самого себе. 2.Шануй сам себе, шануватимуть і люди тебе. 3.Люби життя - неоціненний дар Божий. 4.Умій прощати і поважати людину. 5.Будь щедрий на милосердя, співчуття, розуміння.

Номер слайду 21

Тест «Чи подобається вам конфліктувати?» (Завдання на листках)

Номер слайду 22

Назви емоції і почуття у конфлікті до свого імені П-пристрасть А-агресія Р-роздратування А-антипатія С-спокій К-крик Е -емоційність В-великодушність А- адаптація

Номер слайду 23

Народна мудрість говорить:«У сварках народжується істина?». Ваша думка? Висновок. У СВАРКАХ НАРОДЖУЄТЬСЯ………..!

Номер слайду 24

Скласти пам'ятку «Як я повинен вести себе, щоб уникнути конфліктів з друзями, батьками, знайомими » Ст.52 у робочому зошиті(письмово).

ppt
Додано
13 лютого 2023
Переглядів
982
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку