Презентація Конструкційні матеріали та їх вибір

Про матеріал
Презентація до уроку в 6 класі за темою "Конструкційні матеріали та їх вибір" за підручником Технології : підручник для 6 класу закладів загальної середньої освіти / О. В. Біленко, М. Л. Пелагейченко.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Конструкційні матеріали та їх вибір

Номер слайду 2

Конструкційні матеріали — матеріали, що застосовують для виготовлення конструкцій. Конструкція — будова, пристрій, взаємне розташування частин будь-якого об’єкта.

Номер слайду 3

Конструкційні матеріали поділяються:

Номер слайду 4

Метали є одними з найпоширеніших матеріалів, які використовує цивілізація протягом практично всієї її історії. Сировину для них видобувають із землі в процесі видобутку корисних копалин.

Номер слайду 5

Значне поширення має такий конструкційний матеріал, як деревина. Вона має малу об’ємну вагу за порівняно високої міцності. Деревину легко обробляти різальними інструментами, добре склеювати різними клеями, скріплювати шурупами та цвяхами, фарбувати, лакувати, полірувати. Вона також має високу пружність, добре поглинає звуки.

Номер слайду 6

Деревину як природний конструкційний матеріал отримують зі стовбурів дерев унаслідок розпилювання їх на частини. Цінність різних видів деревини полягає в їхній міцності, довговічності та неповторності малюнку.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Вибір конструкційного матеріалу. Важливим фактором у прийнятті рішення про вибірматеріалу є економічна складова. Занадто дорогий матеріал(цінні породи деревини, високоякісний метал, рідкіснітканини тощо) ставить під сумнів доцільність виконанняпроєкту через його високу вартість. Також, обираючи матеріал, потрібно враховувати еко-логічний чинник. Є матеріали екологічні та неекологічні.

Номер слайду 9

Дякую за увагу

pptx
Пов’язані теми
Технології, 6 клас, Презентації
Додано
30 жовтня 2023
Переглядів
142
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку