Презентація. "Корекційне заняття для дітей із ЗПР в період дистанційного навчання" 2 заняття

Про матеріал
Заняття № 2. Корекційне заняття для дітей із ЗПР. Зручно та просто наданий матеріал з яскравими картинками, що можна застосовувати батькам вдома для розвитку дитини в умовах дистанційного навчання. Завдання поділені на блоки 1 - внутрішній світ, 2 - зовнішнє середовище, 3 - фізичний блок, 4 - розвиток пізнавальних процесів. Наступні заняття теж будуть опубліковані.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Корекційне заняття для дітей із ЗПР в період дистанційного навчання.2 заняття. КЗ «Лозівський Ліцей №11» Корольова Анна Володимирівна соціальний педагог, практичний психолог.

Номер слайду 2

Тривалість заняття до 20 хв. Перші три блоки повторюються.1. Орієнтація у собі. Який у тебе настрій? Чому? Обов’язково сказати про свій натрій, та причини.?

Номер слайду 3

2. Орієнтація в навколишньому середовищі. Яка зараз пора року? Чому ти так вважаєш? Що схоже на зиму, що не схоже на зиму за вікном.

Номер слайду 4

Який день тижня?

Номер слайду 5

Який час доби?

Номер слайду 6

3. Рухливий комплекс. Одно упражнение не должно занимать более 2 минут. Упражнение №1. Массаж ушных раковин. Помассируйте мочки ушей, затем всю ушную раковину. В конце упражнения разотрите уши руками. Упражнение № 2. «Кнопки мозга»Она находится под ключицами, слева и справа от грудной клетки, между первым и вторым ребром. Выполнение. Ребенок должен просто помассировать эту область с одной стороны большим, а с другой — средним и указательным пальцем. Или же просто погладить всю область ладонью. Упражнение №3. Восьмерки и узоры. Выполнение Ребенок должен рисовать пальцем в воздухе знак бесконечности и следить взглядом за этими движениями. Далее задача усложняется – нужно нарисовать восьмерки сразу обеими ручками. Кстати восьмерки можно заменить кругами, спиралями или любыми узоры, если слишком трудно.

Номер слайду 7

4. Пізнавальні процеси. Розвиток мислення. Знайди, чим відрізняються картинки.

Номер слайду 8

Розвиток мислення. Знайди у кімнаті речі, які схожі на ці фігури

Номер слайду 9

Розвиток пам'яті. Запам'ятай речі на малюнку.

Номер слайду 10

Постарайся пригадати й показати, які картинки були на попередньому малюнку.

Номер слайду 11

Допоможи мені зробити це САМОМУ ! Марія Монтессорі.

Номер слайду 12

https://www.pinterest.com/pin/837388124441012803/https://steshka.ru/dni-nedeli-dlya-detejhttps://www.yakaboo.ua/ua/rozvitok-pam-jati.htmlhttp://docplayer.ru/31928161-1-massazh-ushnyh-rakovin-pomassiruyte-mochki-ushey-zatem-vsyu-ushnuyu-rakovinu-v-konce-uprazhneniya-razotrite-ushi-rukami-2-perekrestnye-dvizheniya.htmlhttps://fotostrana.ru/public/post/231960/553438924/Посилання на матеріали, використанні в презентації.

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Матеріали до уроків
Інкл
Додано
15 січня 2021
Переглядів
895
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку