Презентація "Корисно-шкідливо"

Про матеріал
Презентація на тему "Корисно-шкідливо" для учнів початкової школи. Також можна використовувати на виховних заходах ГПД
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Корисне-шкідливе. Підготувала: Тарасюк А. П.

Номер слайду 2

Холодильник похвалився,що на дім перетворився,де смачна і свіжа проживає …                      їжа. На сметану, масло, сир. Нам воно згодиться.І корисне, і смачне,Тече, як водиця. Колір в нього, наче сніг,Пригощу їм вас усіх! Молоко. ЗАГАДКИ

Номер слайду 3

В розмальованій хустині,Солоденька всередині. Коли нею почастують,Діти тішаться, ласують.   Цукерка. Зі мною кожен бутерброд, Зазирає вам у рот. Ковбаса

Номер слайду 4

Для здоров'я і краси їж побільше ......... За обідом після школи. Пий побільше ............ Здоровим буде багато років. Той, хто багато їсть ......... Самим бадьорим буде той,Хто проковтне смачний ......... Будуть стрункими фігурки. У хлопців, що люблять ......... (фрукти та овочі)(Овочів)(Молока)(Фруктів)(Салат)

Номер слайду 5

Раціон. Білки (Протеїн) - це важлива частина харчування тварин і людини (основні джерела: м'ясо, птиця, риба, молоко, горіхи, бобові, зернові; в меншій мірі: овочі, фрукти, ягоди та гриби),.

Номер слайду 6

Вуглеводи - це одна з форм енергії, що запасається рослинами. Солодкі фрукти зберігають енергію вуглеводів у вигляді фруктози, володіє швидкою швидкістю засвоєння, а овочі і крупи — у вигляді крохмалю, що відноситься до складних вуглеводів

Номер слайду 7

Жири - речовини тваринного, рослинного і мікробного походження

Номер слайду 8

Клітковина - це компоненти рослинної їжі, які не перетравлюються нашими ферментами та практично в незміненому вигляді проходять через весь шлунково-кишковий тракт. Клітковина не засвоюється нашим організмом, тому не дає калорій. Але, попри це, є вкрай важливим елементом харчування.

Номер слайду 9

Гра «Звідки хліб прийшов?»Звідки хліб прийшов? А в магазин як потрапив? Що роблять в пекарні? З чого печуть хліб? З чого роблять борошно? Звідки беруть зерно? Звідки беруть пшеницю? (З магазину.)(З пекарні.)(Печуть хліб.)(З борошна.)(Із зерна.)(З колоса пшениці або жита.)(Виросла в поле.)

Номер слайду 10

Вправа «Виправи помилки Незнайки»Лена купила полуниця сік. Баня з'їв шоколад морозиво. Маша приготувала картопля пюре. Папа приніс кабачок ікру. Бабуся спекла яблуко пиріг. Ліда зварила вермішель суп. У магазині продають м'ясо фарш. (М'ясний фарш.)(Полуничний сік.)(Шоколадне морозиво.)(Картопляне пюре.)(Кабачкову ікру.)(Яблучний пиріг.)(Вермішелевий суп.)

Номер слайду 11

Я думаю, ви, без сумніву, знаєте,♦ Що користь приносить (Все) (не все),що з'їдаєш.♦ Запам'ятай і всім поясни дуже ясно:шлунок (Не можна) (можна) ображати даремно.♦ Холодна їжа йому (Не потрібна) (потрібна),♦ І дуже гаряча теж (Корисна) (шкідлива).♦ А солодощів різнихІ чіпсів, і "коли"шлунок (Чекає - НЕ дочекається) (боїться), як попа уколів.♦ Великими шматками(Не варто) (потрібно) ковтати,А (Швиденько) (ретельно) требаЇжу прожувати.І пам'ятай -Шлунок у тих не хворів,Хто з дитинства його (Розуміє і шкодує) (ніколи не шкодував).

Номер слайду 12

Будьте здорові

pptx
Додано
12 січня 2023
Переглядів
335
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку