Матеріал до учнівської конференції "Хімія та гігієна" з хімії. Презентація на тему: "Користь і шкода сірчаного мила для шкіри"

Про матеріал

Матеріал містить цікаву та корисну інформацію про користь і шкоду сірчаного мила для шкіри, його хімічний склад, властивості та застосування.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Користь і шкода сірчаного мила для шкіри Роботу виконала: Нетичай Олена Володимирівна, учитель хімії Полонської ЗОШ I-II ст. №6

Номер слайду 2

З історії мила Грецький лікар Клавдій Гален в наукових працях описав мило Мильнянка лікарська

Номер слайду 3

1808 року французький хімік Мішель Ежен Шеврель (1786—1889) встановив склад мила. Мила — це солі (натрієві, калійні) вищих карбонових кислот, переважно стеаринової, пальмітинової з добавками барвників, ароматизаторів, антисептиків, екстрактів рослин. Встановлення складу мила

Номер слайду 4

Сірка — важлива мінеральна речовина

Номер слайду 5

Акне в 14-річного хлопця під час статевого дозрівання Чорні цятки на обличчіі Акне, вуго́р — невеликий запалений вузлик (папула) на шкірі, часто надалі нагноюється, перетворюючись на гноячок (пустула). Сірка — необхідна речовина для дівчат та хлопців із жирною шкірою

Номер слайду 6

Склад сірчаного мила Основні компоненти: сірка (вміст від 3% до 10%); бета-гідрокислоти і саліцилова кислота; пальмова або оливкова олія, алое вера; звичайна мильна основа і ароматизатори.

Номер слайду 7

Підсушуючі Антибактеріальні та протигрибкові Антисептичні Протизапальні Очищуючі Властивості сірчаного мила

Номер слайду 8

Вмивання обличчя з сірчаним милом 1. Зволожуємо мило, щоб отримати м’яку пінку на долонях. 2. Наносимо пінку на обличчя м’якими рухами по масажних лініях. 3. Можна півхвилини потримати мило на обличчі, а після змити його теплою водою з-під крана. 4. Після вмивання нанести хороший зволожуючий крем, щоб уникнути пересушування шкіри.

Номер слайду 9

Хвилина релаксації

Номер слайду 10

Користь сірчаного мила Основні переваги сірчаного мила: відлущує шкіру; покращує кровообіг; поглинає токсичні речовини; очищає шкіру від мікробів з її поверхні і зменшує запалення шкіри, нормалізує роботу сальних залоз; стимулює синтез волокон колагену та кератину; здатне боротися з різними грибковими інфекціями на шкірі. Для досягнення хорошого результату сірчане мило застосовують щодня вранці і ввечері від 1 до 8 тижнів.

Номер слайду 11

Протипоказання сірчаного мила Сірчане мило не можна використовувати: якщо на шкірі є відкриті рани або подряпини; відразу після прийняття сонячних ванн; в період вагітності і годування груддю, підготовки до вагітності; при захворюванні нирок і печінки; при захворюванні на цукровий діабет; при інфекціях на ділянках шкіри; при порушенні кровообігу; дітям у віці до 2 років.

Номер слайду 12

Шкода сірчаного мила Якщо ігнорувати протипоказання, можна отримати несприятливі наслідки: сухість шкіри; почервоніння і печіння шкіри; більш яскраво виражену алергічну реакцію; при попаданні мила в очі і на слизові оболонки необхідно терміново промити їх протягом 15 хвилин проточною водою; якщо почервоніння і роздратування не проходять, потрібно звернутися до дерматолога.

Номер слайду 13

Застосування сірчаного мила з метою профілактики Не рекомендується застосовувати більше 4-6 тижнів поспіль. Досить мити руки два рази на день. Сірчане мило може служити захистом від укусів комах, зокрема кліщів і комарів — досить напередодні вимити з милом відкриті ділянки шкіри.

Номер слайду 14

Для лікувальних цілей краще використовувати мило з високим вмістом сірки до 10%, а в якості профілактики, або для очищення шкіри підійде 3%. В наш час такий миючий засіб вважається дуже ефективним при врахуванні його низької ціни. Висновок Дякую за увагу!

ppt
Пов’язані теми
Хімія, Інші матеріали
Додано
14 лютого 2020
Переглядів
927
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку