Презентація "Країна корисних рослин"

Про матеріал
Дана презентація є медіапідтримкою до уроку "Сільськогосподарські рослини".Навчальна мета презентації - наглядно формувати поняття про сільськогосподарські рослини, їх різноманітність та значення для людини. Презентація допомагає учням краще зрозуміти матеріал та зацікавлює учнів до вивчення біології.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“ Країна корисних рослин” Учительки С. Джунь. КЗ КОР “БЦ багатопрофільний НРЦ”

Номер слайду 2

Завдання: Назвіть рослини, що дали нам дані продукти. Соняшник. Цукровий буряк. Картопля. Пшениця. Помідор. Соняшник

Номер слайду 3

Тема: Сільськогосподарські рослини

Номер слайду 4

Сільськогосподарські рослини (культури) – рослини, які вирощують для забезпечення людей продуктами харчування, сировиною окремі галузі промисловості, кормами сільськогосподарських тварин.

Номер слайду 5

Зупинка 1. Вправа «Впізнай мене»Мене вирощують понад 10 тис. років. Стебло у мене соломина, плід – зернівка. Що я?Пшениця - найважливіша зернова культура

Номер слайду 6

Зернові культури займають провідне місце серед польових культур. Пшениця житоячмінь овес кукурудза. З них роблять борошно і випікають хліб, а також виготовляють різні крупи (вівсяну, пшеничну, ячневу), макаронні вироби, ними вигодовують худобу.

Номер слайду 7

Я – кругленький, зелененький. Я -надзвичайно цінний продукт харчування. Білка маю стільки, як у яловичині. Мене їдять у сирому вигляді та готують супи та каші. Що я?Зупинка 2. Вправа «Назви мене»горох

Номер слайду 8

Зернобобові культуригорохбобиквасолясоясочевицяЇх насіння використовують для харчування, воно містить дуже багато рослинного білка, вітамінів та мікроелементів. Але найцінніша їх властивість - бобові збагачують грунт сполуками Нітрогену, які необхідні рослинам для синтезу білків.

Номер слайду 9

 Соя походить з Південно-східної Азії. З насіння виробляють борошно, олію, крупи, соєве молоко, сир тофу,соєвий соус, м`ясо тощо. Її використовують також на корм худобі та для виробництва біопалива.соя

Номер слайду 10

Зупинка 3. Поле чудес. Об`єднайтеся в дві команди . Позбирайте окремо овочі та окремо фрукти.

Номер слайду 11

ОВОЧІ ФРУКТИОВОЧЕВІ КУЛЬТУРИПЛОДОВО-ЯГІДНІ КУЛЬТУРИ

Номер слайду 12

Овочеві культури:капуста,томат,огірок,морква,буряк, цибуля,редиска,кріп, петрушка,картопля. Ці рослини містять багато вітамінів, мікроелементів, антиоксидантів. Завдяки цим речовинам відбуваються процеси кровотворення, зміцнюється імунітет, забезпечується нормальна діяльність всіх органів людини. Овочі містять кліковину, яка збирає шкідливі речовини, канцерогени і виводить їх з організму. Вживання овочів сповільнить процес старіння і збереже Вашу красу та здоров’я.

Номер слайду 13

ПЛОДОВО-ЯГІДНІ КУЛЬТУРИПЛОДОВІЯГІДНІ

Номер слайду 14

Плодові і ягідні культури: Яблуня, груша, вишня, слива. Полуниця, малина, смородина. Плоди та ягоди мають високу поживну цінність. Вони містять цукри, білки, жири, вітаміни, клітковину та біологічно активні речовини, що вкрай необхідні для життєдіяльності організму та здоров'я людини . Фрукти забезпечують хороший настрій. Фрукти містять речовини (селен, фолієву кислоту, калій, вітамін С), які сприяють виробленню ендорфінів – так званих “гормонів щастя”. Тому, якщо у Вас поганий настрій, з’їжте порцію фруктів і Вам одразу захочеться посміхнутися.

Номер слайду 15

Зупинка 4 Що в чорній скриньці?

Номер слайду 16

«Кажуть, щоб хвороб не знати,Треба всім мене вживати. Може, ви мене й з’їсте,Тільки сльози проллєте».«Під землею народиласьІ для борщику згодилась. Мене чистять, ріжуть, труть,Смажать, варять і печуть».

Номер слайду 17

Картопля – найважливіша технічна культураЄвропейці завезли картоплю в 1565 році . Батьківщина картоплі - узбережжя Чилі і гори Перу (Південна Америка). З бульб картоплі одержують крохмаль, патоку, спирт та інші продукти, використовують картоплю і для відгодівлі худоби.

Номер слайду 18

Домашнє завдання:використовуючи інтернет-ресурс, знайти назви технічних культур та їх значення. Заповнити таблицю.

Номер слайду 19

Всього Вам найкращого!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Бурдейна Людмила Олексіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Джунь Світлана
Пов’язані теми
Біологія, 6 клас, Матеріали до уроків
Інкл
Додано
16 грудня 2021
Переглядів
818
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку