Презентація "Країнознавство, як географічна дисципліна"

Про матеріал

Мультимедійний супровід до спеціального курсу

для учнів 10-го класу філологічного,

суспільно-гуманітарного та економіко-географічного профілів.

Особливий акцент зроблено на аналіз українсько-бол­гар­­­­ських економічних і культурних зв'язків. Формувати в учнів цілісне уявлення про країну, починаючи з вивчення бол­­­гарського краю і держави, закінчуючи пізнанням особливостей мен­та­ль­­ності болгар.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Країнознавство як географічна дисципліна. Урок № 1Іванченко Н. П.

Номер слайду 2

Країнознавство як географічна дисципліна. Джерела країнознавчих знань. Країнозна́вство — це наукова дисципліна, що синтезує та узагальнює дані про політичну, економічну, соціальну, культурологічну сфери життедіяльності суспільства.Іванченко Н. П.

Номер слайду 3

Країнознавство вивчає:- географічне розташування міжнародних туристичних центрів- соціально-економічні ресурси- природні ресурсиантропогенні ресурси. Іванченко Н. П.

Номер слайду 4

Атрибути країнознавства: Об’єктом вивчення країнознавства є країни, а також їх великі частини (райони, штати, області, провінції тощо) і різні міждержавні, регіональні та глобальні угрупування.Іванченко Н. П.

Номер слайду 5

Предметомкраїнознавства є країни і регіони світу як єдині системи, що складаються з різнорідних, але взаємопов’язаних елементів, які діють як одне ціле на світовій політичній арені.Іванченко Н. П.

Номер слайду 6

Джерела країнознавчих знань. Підручник. Карта. ЕнциклопедіїГеографічні словники. Науково-популярна література. Періодичні виданняІнтернетІванченко Н. П..

Номер слайду 7

Джерела країнознавчих знань. У них ви знайдете відомості про географічні об’єкти, процеси та явища, що відбуваються в тій чи іншій країні. Це дасть можливість бути в курсі останніх подій, що відбуваються у світі, і вчасно реагувати на них.Іванченко Н. П.

pptx
Додано
27 червня 2018
Переглядів
2769
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку