Презентація "Крах імперії Наполеона. Віденський конгрес та утворення Священного союзу"

Про матеріал
Презентація підготовлена для кращого засвоєння учнями 9-х класів нової інформації.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Падіння імперії наполеона Презентацію підготувала: Матіїв М. М. Віденський конгрес. Священний союз

Номер слайду 2

План. Похід на Росію. Падіння імперії Наполеона ІПочаток роботи Віденського конгресу. “Сто днів” Наполеона. Утворення Священного союзу

Номер слайду 3

Похід на росію. Похід до Росії розпочався в червні 1812 р. та одразу склався невдало для імператора. Розгромити російські війська окремо, як планувалось, йому не вийшло, і поблизу Смоленська російська армія об’єдналась. Командувач російської армії Кутузов навмисно уникав прямого бою та заманював армію суперника в глиб країни. Наполеон І Бонапарт

Номер слайду 4

Похід на росію. Наполеон VS Кутузов

Номер слайду 5

Похід на росію. Битва під Бородино7 вересня 1812р. під Бородино відбулась битва, яку Наполеон вважав своєю перемогою, бо росіяни відступили та покинули Москву. Зайнявши столицю, імператор став очікувати від росіян бажання укласти мир із французами. Але цього не сталось.

Номер слайду 6

Похід на росію. Наполеон покидає Москву. З приходом холоду та голоду, Наполеон та залишки його “Великої армії” ні з чим були змушені покинути Москву та вирушати до Парижу.

Номер слайду 7

Падіння імперії НаполеонаІмператор Наполеон І Бонапарт. Зібравши у Парижі 500т. армію, Наполеон готувався до битви з країнами шостої антифранцузької коаліції. Проте сили двох сторін не були рівні. На противагу армії імператора вирушило 1 мільйонне військо.

Номер слайду 8

Падіння імперії Наполеона“Битва народів”Вирішальна битва відбулась 19 жовтня 1813 р. під Лейпцигом. Наполеон її програв та був змушений відступити до Франції. Він відмовився підписувати мир на невигідних для нього положеннях, бо вірив у свою перемогу. У відповідь на це, союзники почали різкий наступ на Париж.

Номер слайду 9

Падіння імперії Наполеона. Бій за Париж 1814р. У березні 1814р. здався Париж, а 6 квітня 1814р. Наполеон зрікся престолу. Його було заслано на невеликий острів Ельба.

Номер слайду 10

Падіння імперії Наполеона. Людовик XVIIIПереможці разом із аристократією здійснили політичну реставрацію монархії Бурбонів. На трон запросили брата короля Людовика XVІ. Нового короля змусили дати народові конституцію. В результаті чого Франція ставала конституційною монархією.

Номер слайду 11

Початок роботи Віденського конгресу. “Сто днів” Наполеона. Віденський конгрес 1 листопада 1814р. – 9 червня 1815р.

Номер слайду 12

Початок роботи Віденського конгресу. “Сто днів” Наполеона Із промови Наполеона 12 березня 1815р. У ГренобаліЗвільнити Францію від образ із боку дворян, які повернулись, забезпечити селянам вільне володіння їхніми землями, захистити здобуті в роки революції соціальні надбання від меншості, яка прагне відновити станові привілеї та феодальні права минулого століття. Монархія Бурбонів довела свою нездатність відмовитись від своєї найгіршої опори – духівництва та дворян. Соціальна справа революції може бути зміцнена лише династією, зобов’язаною своїм троном революції.

Номер слайду 13

Початок роботи Віденського конгресу. “Сто днів” Наполеона. Наполеон І Бонапарт у Греноблі 12 березня 1815р.

Номер слайду 14

Початок роботи Віденського конгресу. “Сто днів” Наполеона. Французи вітали Наполеона як визволителя. На його бік переходили війська. Людовик XVIII покинув країну. 20 березня 1815р. по 22 червня 1815р. період під назвою “Сто днів” Наполеона.

Номер слайду 15

Початок роботи Віденського конгресу. “Сто днів” Наполеона. Перед небезпекою відновлення влади Наполеона, країни організували сьому антифранцузьку коаліцію, найбільшу за кількістю учасників.

Номер слайду 16

Початок роботи Віденського конгресу. “Сто днів” Наполеона. У той час імператор встиг зібрати 120т. армію, його суперники зібрали 850т. солдатів. 18 червня 1815р. поблизу Ватерлоо англо-прусська армія завдали поразки армії Наполеона. Він зрікся престолу та був засланий на о. Святої Елени, де і загинув за загадкових обставинах.

Номер слайду 17

Утворення священного союзу9 червня 1815р. було підписано заключний акт Віденського конгресу. Франція поверталась до кордонів 1792р., без втрати власних територій, в країні відновлювалась влада Бурбонів. Для утримання виробленої системи в Європі за пропозицією Олександра І було створено в Парижі Священний союз.

Номер слайду 18

висновки. Тривалі війни, процеси в підкорених Наполеоном країнах і провал його російського походу стали головними чинниками, що обумовили крах Першої імперії у Франції. Розгром Наполеона призвів до появи в прихильників “старого порядку” намагання відновити його та знищити всі зміни, які відбулись в період революції. Віденський конгрес уперше виробив систему договорів, якими було врегульовано міжнародні відносини й закріплено нові кордони в масштабах усієї Європи. Однак територіальні зміни, спричинені рішеннями конгресу, відповідали виключно інтересам монархів країн – переможниць Наполеона.

pptx
Додав(-ла)
Матіїв Марта
До підручника
Всесвітня історія 9 клас (Д’ячков С.В., Литовченко С.Д.)
Додано
23 вересня 2020
Переглядів
2176
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку