Презентація " Кримінальна відповідальність неповнолітніх"

Про матеріал
Кримінальна відповідальність. Основні положення з теми. Основні види кримінальних покарань.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кримінальна відповідальність неповнолітніх

Номер слайду 2

Кримінальне покарання Кримінальне покарання- примусовий захід, що застосовується від імені держави за вироком суду до особи, визнаної винною у вчиненні злочину , і полягає в передбаченому законом обмеженні прав і свобод засудженого.

Номер слайду 3

Види покарання. Кримінальне покарання має на меті виправлення засуджених, запобігання вчиненню нових злочинів як засудженими, так і іншими особами. КК України передбачає 12 видів покарань, що поділяються на : Основні покарання. Додаткові покарання Покарання, що можуть призначатися як основні та додаткові.

Номер слайду 4

Відповідальність неповнолітніх. За загальним правилом, згідно зі ст. 22 КК України кримінальній відповідальності підлягають особи, яким до вчинення злочину виповнилося 16 років. Неповнолітнього, який вперше вчинив злочин невеликої тяжкості або необережний злочин середньої тяжкості , може бути звільнено від кримінальної відповідальності, якщо його виправлення можливе без застосування покарання.

Номер слайду 5

Основні види кримінальних покарань. До неповнолітніх , визнаних винними у злочину, судом можуть бути застосовані такі основні види кримінальних покарань: Штраф. Громадські роботи Виправні роботи Арешт. Покарання у виді позбавлення волі

Номер слайду 6

Позбавлення воліПокарання у вигляді позбавлення волі призначається неповнолітньому: За вчинення повторно злочин невеликої тяжкостіЗа злочин середньої тяжкості За тяжкий злочин. За особливо тяжкий злочин. За особливо тяжчий злочин, приєднаний з умисним позбавленням життя людини

pptx
Додано
16 травня 2020
Переглядів
2046
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку