Презентація. Кримінальна відповідальність неповнолітніх

Про матеріал
Кримінальна відповідальність неповнолітніх. Ознайомити учнів з понесенням відповідальності
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«К Р И М І Н А Л Ь Н А ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ»Виконала учениця 9 класу. КЗ Гімназії № 17 Вдовкіна Оксана

Номер слайду 2

Криміна́льна відповіда́льність — різновид юридичної відповідальності, обов'язок особи, яка вчинила кримінальне правопорушення (злочин), зазнати державного осуду в формі кримінального покарання. В Україні загальний вік кримінальної відповідальності настає з 16 років. За окремі види злочинів відповідальність настає для осіб, яким до вчинення злочину виповнилось 14 років. В окремих випадках, кримінальна відповідальність може пов'язуватись з настанням певного віку (так виконавцем злочину, у сфері порушення порядку несенням військової служби не може наступати для осіб, які не досягли 20 років).

Номер слайду 3

Початком кримінальної відповідальності є вчинення злочину. Закінченням - погашення або зняття судимості. Головною формою реалізації кримінальної відповідальності, його змістом є кримінальне покарання. Однак поняття кримінальної відповідальності ширше, ніж поняття покарання. Кримінальна відповідальність можлива як із застосуванням покарання, так і без його застосування. Відповідно і сама кримінальна відповідальність поділяється на два види:

Номер слайду 4

Однак поняття кримінальної відповідальності ширше, ніж поняття покарання. Кримінальна відповідальність можлива як із застосуванням покарання, так і без його застосування. Відповідно і сама кримінальна відповідальність поділяється на два види: Головною формою реалізації кримінальної відповідальності, його змістом є кримінальне покарання.

Номер слайду 5

Посилання на відео:http://surl.li/nqfb - «Кримінальна відповідальність неповнолітніх. Про суд»http://surl.li/nqfm - «Кримінальна відповідальність за адміністративне правопорушення»http://surl.li/nqfp - «Закон про кримінальну відповідальність»

pptx
Додано
18 січня 2022
Переглядів
1029
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку