Презентація "Кроссенс на уроках трудового навчання"

Про матеріал
Презентація до уроку з трудового навчання в спеціальній школі. Застосовуємо прийом "Кроссенс" для мотивації та забезпечення інтересу до навчальної теми. Кроссенс - асоціативна головоломка нового покоління, що поєднує в собі кращі якості, відразу декількох інтелектуальних розваг: головоломки, загадки і ребуса.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

КРОССЕНСНА УРОКАХ ТРУДОВОГО НАВЧАННЯФедоренко С. М.

Номер слайду 2

* Кроссенс - асоціативна головоломка нового покоління, що поєднує в собі кращі якості, відразу декількох інтелектуальних розваг: головоломки, загадки і ребуса.* Слово «кроссенс» означає «перетин значень» і придумано за аналогією зі словом «кросворд», яке в перекладі з англійської мови означає «перетин слів». ЩО ТАКЕ “ КРОССЕНС ”

Номер слайду 3

ЩО ТАКЕ “ КРОССЕНС ” Він являє собою асоціативний ланцюжок, замкнутий у стандартне поле із дев’яти квадратів (як у грі «Хрестики-нулики»).  Дев’ять зображень розташовані в ньому таким чином, що кожен малюнок має зв’язок із попереднім і наступним, а центральний об’єднує за смислом відразу декілька. Зв’язок може бути як поверхневий, так і змістовний.

Номер слайду 4

КРОССЕНС – це сучасний методичний прийом візуалізації навчального матеріалу. Функції кроссенсу: навчальна (сприяє засвоєнню навчального матеріалу); мотиваційна (забезпечує інтерес до навчальної теми); комунікативна (створення діалогів між різними учасниками навчального процесу - учителем, учнями, підручником тощо); соціальна (пояснює причини і закономірності певного явища, його елементи, протиріччя тощо).

Номер слайду 5

КРОССЕНС ДЛЯ ВЧИТЕЛЯ:•• Можливість показати практичне застосування знань і зв’язок вивченого із життям;•• Спосіб поглибити розуміння шкільного поняття чи теми;•• Розвиток асоціативного, логічного мислення, а також уяви;•• Можливість встановити міжпредметні зв'язки між шкільними дисциплінами;•• Можливість розкрити здатність учнів мислити нестандартно і креативно;

Номер слайду 6

ЯК РОЗГАДАТИ КРОССЕНСВАРІАНТ 1 ВАРІАНТ 2 ВАРІАНТ 3

Номер слайду 7

ЯК СТВОРИТИ КРОССЕНС

Номер слайду 8

ЯК СТВОРИТИ КРОССЕНСДля полегшення процесу створення кроссенсу спочатку потрібно заповнити словами кожен квадрат, а потім замінити їх образами. Оскільки у цьому завданні велика роль суб’єктивного сприйняття образів і зображень, то можливі свої варіанти зв’язків, за умови, що учень обгрунтує свою версію.

Номер слайду 9

ЯК СТВОРИТИ КРОССЕНС

Номер слайду 10

ЯК СТВОРИТИ КРОССЕНС

Номер слайду 11

ЯК СТВОРИТИ КРОССЕНС

Номер слайду 12

Тема уроку: Виготовлення настільної гри«ПАЗЛИ»Приклад:

Номер слайду 13

Кросенс на різних етапах уроку:● при вивченні нового матеріалу: тема уроку, цілі та завдання;● як спосіб організації групової роботи; ● створення проблемної ситуації;● при закріпленні й узагальненні вивченого матеріалу;● як творче домашнє завдання;

pptx
Додано
16 березня 2020
Переглядів
1594
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку