АМЕРИКАНЦІ ЇДЯТЬ БАГАТО СВІЖИХ І СУШЕНИХ ОВОЧІВ.
У США СПОЖИВАЄТЬСЯ БАГАТО КВАСОЛІ, ДУЖЕ
ПОШИРЕНІ КАРТОПЛЯ, ЦИБУЛЯ, СЕЛЕРА, ПОМІДОРИ.
ШЕДЕВРОМ АМЕРИКАНСЬКОЇ КУХНІ ВВАЖАЮТЬСЯ
САЛАТИ. НА ОДНІЙ ТАРІЛЦІ РОЗТАШОВУЮТЬСЯ
ШМАТОЧКИ ГРУШІ, ПЕРСИКА АБО ПОЛУНИЦЯ, САЛАТ
ЛАТУК, ТОНЕНЬКІ ШМАТОЧКИ ПІДСМАЖЕНОГО БЕКОНУ, ПОМІДОРИ, ШЕРБЕТ, З МАЛИНИ СИР, БАНАНИ І МАЙОНЕЗ.
ДО САЛАТІВ ПОДАЮТЬ ПРИПРАВИ В ПЛЯШКАХ -
ОДНОЧАСНО СОЛОНІ, СОЛОДКІ І ГОСТРІ. ДУЖЕ
ПОПУЛЯРНІ ВСІЛЯКІ СОУСИ: МАЙОНЕЗ, ПРИПРАВЛЕНИЙ
ЦИБУЛЕЮ І ПЕРЦЕМ, ГРИБНИЙ, «ШИЛИ», «ТАБАСКО»,
ЯБЛУЧНИЙ, З БРУСНИЦІ, ЖЕЛЕ З М'ЯТИ. ЦИМИ СОУСАМИ
ПРИПРАВЛЯЮТЬ ТАКОЖ М'ЯСО, СВІЙСЬКУ ПТИЦЮ,
ДИЧИНУ. ДО СОЛОДКИХ СТРАВ - ПУДИНГІВ, ФРУКТОВИХ
САЛАТІВ, ВАФЕЛЬ, ОЛАДОК, ТІСТЕЧКОМ - ПОДАЮТЬ ЖИРНІ І СОЛОДКІ ДЕСЕРТНІ СОУСИ, ЯКИХ НАЛІЧУЄТЬСЯ ДОСИТЬ БАГАТО.