Презентація "Кулінарія"

Про матеріал
Додатковий матеріал - на допомогу вчителю. При виченні модулі "Кулінарія", теми "Тісто та вироби з нього".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ми знаємо: складові та їх особливості при приготуванні різноманітного тіста Ми вміємо: складати технологічну карту приготування страви Ми хочемо: навчитися розробляти дизайн – проект приготування обраної страви

Номер слайду 2

Українська кухня. Страви з борошна. Визначення завдань для виконання проекту. Створення банку ідей. Робота з інформаційними джерелами. Аналіз та систематизація інформації.

Номер слайду 3

Мета уроку: Визначити завдання для виконання проекту Навчитися створювати банк ідей, користуючись інформаційними джерелами Підібрати рецепт приготування страви Розробити технологічну карту приготування обраної страви

Номер слайду 4

Схема уроку: Визначення тематичного поля роботи Обговорення плану подальших дій Пошук інформації в мережі Дослідження результатів пошуку Виконання групової роботи по складанню технологічної карти та оформлення роботи Самооцінка та аналіз виконаної роботи

Номер слайду 5

Правила пошуку інформації в мережі: Уміння задавати умови пошуку Безпечний простір пошуку Матеріали, які відповідають цілям проекту Вміння групувати матеріали за призначенням та змістом

Номер слайду 6

Правила спілкування в групах: Доброзичливість за будь – яких обставин Взаємодопомога у роботі Повна рівність та свобода у висловленні своїх думок та ідей Обов’язковість дотримання термінів виконання поставлених завдань

Номер слайду 7

Різновиди тіста: Дріжджове Бездріжджове

Номер слайду 8

Асортимент борошняних виробів (за технологією приготування) Кашоподібні страви з борошна різних злаків (лемішка, соломаха, мамалиґа) Страви з вареного тіста ( галушки, вареники) Страви із смаженого тіста (налисники, вергуни, присканці, коржі…) Страви з печеного тіста (хліб, калачі, пиріжки, пампушки…)

Номер слайду 9

Технологічна карта на приготування оладків Збити 1 яйце Додати 2 склянки сироватки Ретельно перемішати Посолити або посолодити Додати 1 склянку борошна, не розмішуючи Додати пів чайної ложечки соди, перемішавши з борошном Обережно перемішати борошно з рідиною Додати ще борошна, щоб отримати консистенцію густої сметани Викладати смажитися на добре розігріту пательню, перевертаючи на обидва боки та прикриваючи щільно зверху. Подавати із сметаною, варенням або згущеним молоком до чаю або кави

ppt
До підручника
Технології (рівень стандарту, академічний) 11 клас (Коберник О.М., Терещук А.І. та інші)
Додано
26 лютого 2021
Переглядів
1563
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку