Асортимент борошняних виробів (за технологією приготування) Кашоподібні страви з борошна різних злаків (лемішка, соломаха, мамалиґа) Страви з вареного тіста ( галушки, вареники) Страви із смаженого тіста (налисники, вергуни, присканці, коржі…) Страви з печеного тіста (хліб, калачі, пиріжки, пампушки…)
Технологічна карта на приготування оладків Збити 1 яйце Додати 2 склянки сироватки Ретельно перемішати Посолити або посолодити Додати 1 склянку борошна, не розмішуючи Додати пів чайної ложечки соди, перемішавши з борошном Обережно перемішати борошно з рідиною Додати ще борошна, щоб отримати консистенцію густої сметани Викладати смажитися на добре розігріту пательню, перевертаючи на обидва боки та прикриваючи щільно зверху. Подавати із сметаною, варенням або згущеним молоком до чаю або кави