Презентація " Культура споживання їжі"

Про матеріал
В презентації висвітлено історію та культура споживання їжі різних епох. Правила етикету за столом.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Давній Рим та Греція У Давньому Римі та Греції, Існувала традиція – за трапезним столом римляни розміщувалися на широких ложах, їжу споживали лежачи, опираючись на ліву руку. Руки споліскували у спеціальному посуді і обтирали серветками.

Номер слайду 3

Середньовічна Європа У середньовічній Європі прийнято було їсти за великими дерев’яними столами. Тривалий час їжу споживали без спеціального посуду і приборів.

Номер слайду 4

Французький двір XVI століття Їсти за допомогою ножа і виделки стало обов’язковим при французькому дворі в 16 ст. цей звичай відразу поширився і на дворянські кола.

Номер слайду 5

Види посуду, його призначення. Столові прибори. Їхні види та призначення

Номер слайду 6

Кухонний посуд використовують для приготування страв.

Номер слайду 7

Столовий посуд столові сервізи, що складаються з глибоких та мілких тарілок, салатниць, соусниць, тарілок для рибних продуктів, набору ємкостей для спецій, чайні, кавові, десертні сервізи.

Номер слайду 8

Столові прибори ложка велика, маленька та десертна, виделки, ножі, різноманітні лопатки для м’яса і торта.

Номер слайду 9

Сервірування столу Стіл сервірують в такій послідовності накривають стіл скатертиною розставляють тарілки розкладають столові прибори ставлять скляний посуд розкладають серветки розставляють прибори з прянощами, вази з квітами

Номер слайду 10

Практична робота 1 Намалювати в зошиті схему розміщення столових приборів для сніданку.

Номер слайду 11

Практична 2 Виконання вправ складання серветок різної конфігурації

Номер слайду 12

Чудова лілія Складіть серветку по діагоналі. Зіставте правий і лівий кут серветки з вершиною трикутника. По горизонтальній осі складіть серветку навпіл. Відігніть вершину верхнього трикутника. Лілія готова!

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Бажаю успіху!

ppt
Пов’язані теми
Технології, 5 клас, Презентації
Додано
1 березня 2023
Переглядів
997
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку