Презентація "Куля у фармації та медицині".

Про матеріал
Формування у студентів умінь застосовувати набуті знання у реальних життєвих ситуаціях – це один із важливих чинників розвитку особистості. У наш час немає такої галузі науки, де не застосовують досягнень математики. Пропонована презентація спрямоване на те, щоб допомогти з’ясувати теоретичні та практичні аспекти прикладної спрямованості курсу геометрії, показати цілісність і гармонію навколишнього світу, взаємозв'язок предметів, що вивчаються, красу математики.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Точка О називається центром, а R — радіусом кулі. Будь-який відрізок, який сполучає центр кулі з точкою кульової поверхні, також називається радіусом.

Номер слайду 3

Драже́ (Dragee) — тверда дозована лікарська форма для внутрішнього застосування, отримана шляхом багаторазового нашарування лікарських і допоміжних речовин на цукрові гранули в обдукторах фармацевтичних заводів. Драже мають форму кулі, можуть бути покриті оболонкою із кератину і ін.

Номер слайду 4

тверда лікарська форма, різновид  капсул. Вміст спансул — суміш  гранул і мікродраже різного типу, вкритих різними оболонками і здатних розчинятися у певному середовищі через певний час. У спансулі може міститися 3—5 або більше мікродраже різного типу, з різним часом вивільнення. Мікродраже і гранули мають форми кулі. Спа́нсула —

Номер слайду 5

Желатинові капсули – у формі кульок застосовують всередину. У них здебільшого містяться жирні та жиророзчинні речовини

Номер слайду 6

Куля як хімічний посуд Круглодонні колби Аппарат Кіпа -прилад для отримання газів дією розчинів кислот на тверді речовини.

Номер слайду 7

Лікарські рослини у формі кулі Смородина – джерело вітаміну С. Підвищує опірність організму до інфекцій. Чорниця – багата вітамінами та мікроелементами, що покращують зір. Брусниця – застосовують як сечогінний та антисептичний засіб. Використовують відвар з листків.

Номер слайду 8

Лікарські рослини у формі кулі Шипшина – джерело вітаміну С, а також жовчегінний засіб. Мак снодійний – містить опій, з якого одержують наркотичний анальгетик морфін Цитрусові – джерело вітаміну С (аскорбінової кислоти)

Номер слайду 9

Око – орган зору. При захворюванні очей закапують очні краплі. Кульшовий суглоб – другий за величиною суглоб скелету та його штучний сталевий замінник

Номер слайду 10

ppt
Додано
15 листопада 2022
Переглядів
437
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку