Презентація "Квілінг. Червона калина" гурток ДПМ

Про матеріал
Метою обраного заняття гуртка є: поглиблення знань учнів щодо складання декоративних композицій; удосконалення навичок при виконанні аплікацій у техніці квілінг; розвивиток творчої уяви, мислення, охайності під час роботи, виховання національно - патріотичних почуттів при знайомстві з рослинними символами України.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Техніка “Квілінг”Створення картини «Червона калина»Заняття гуртка «Мистецтво нашого народу» по темі «Квілінг» СШ № 105 м. Києва . Керівник гуртка Капшик І. Й.style.font. Sizestyle.font. Sizestyle.font. Size

Номер слайду 2

Калина – рослинний символ України. Калина- рослина, що символізує материнство: кущ — сама мати; цвіт, ягідки — діти. Це також уособлення дому, батьків, усього рідного. Ой у лузі червона калина похилилася,Чогось наша славна Україна зажурилася,А ми тую червону калину підіймемо. А ми нашу славну Україну розвеселимо!З гімну січових стрільців

Номер слайду 3

Квілінг, паперокручення, паперова філігрань Кві́лінг (англ. Quilling — рюш. Походить від слова quill — пташине перо, гофрувати, плоїти, паперокручення) — мистецтво виготовлення плоских або об`ємних композицій зі скручених у спіралі смужок паперу.

Номер слайду 4

Історія розвитку квілінга Мистецтво паперокручення виникло у Європі в кінці 14 - початку 15 століття. У середньовічній Європі черниці створювали витончені медальйони, закручуючи на кінчику пташиного пера папір з позолоченими краями. При близькому розгляді ці мініатюрні паперові шедеври створювали повну ілюзію того, що вони виготовлені з тонких золотих смужок.

Номер слайду 5

У найелітніших школах проводилися курси з квілінга. Цінителькою цього мистецтва вважаються такі короновані особи, як англійська королева Єлізавета і цариця Олександра. У цієї техніки багато шанувальників у всьому світі. В Англії у 1983 році був створений «Квілінг союз Англії». У 1992 році був проведений перший міжнародний фестиваль квілінга.

Номер слайду 6

Матеріали та інструменти для квілінга. Двосторонній кольоровий папір. Пристосування для закручування паперових стрічок. Клей ПВА, клейовий пістолет. Зубочистки (використовуються для нанесення клею). Ножиці Пінцет. Картон (для створення основного фону картини). Лінійка з круглими отворами різного діаметру (офіцерська). Металева лінійка. Канцелярський ніж.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Базові форми

Номер слайду 9

Базові форми. Лист. Стрілка. Нота. Сонце Квадрат. Трикутник. Замкнута спіраль. Елемент “S”Зірка. Вигнутий лист. Роги. Спіраль. Око. Квітка. Серце. Ввігнута спіраль. Вигнутий лист. Троянда. Ромб. Півмісяць. Місяць. Лапка. Елементи петельного квілінга

Номер слайду 10

Техніка безпеки під час занять з квілінгу- У процесі роботи слід сидіти рівно, не горблячись.- Необхідно використовувати лише цілі інструменти.- Не можна передавати ножиці гострими кінцями вперед.- Не можна розмахувати, ходити під час роботи, підходити до того, хто з ними працює занадто близько.- Користуватись клеєм (аккуратно, використовуючи підкладний аркуш).- Під час робот із клеєм потрібно використовувати  серветки, вологі ганчирки.- Не торкатися обличчя та очей брудними руками.- Виконувати завдання спокійно, уважно, без зайвої метушні.- Після роботи необхідно прибрати робоче місце.

Номер слайду 11

Технологія виготовлення гілки калини

Номер слайду 12

1. Для виготовлення ягідки калини беремо смужку червоного кольору і щільно намотуємо на інструмент для скручування. 2. Підклеюємо зовнішній кінець смужки і даємо клею підсохнути. Для квілінга добре підходить густий клей ПВА.

Номер слайду 13

3. А тепер зробимо листочок. Скручуємо зелений папір, а потім виймаємо спіральку і защипуємо одночасно з двох протилежних сторін. Цей елемент називається "око".

Номер слайду 14

4. «Ягідки КАЛИНИ» склеюємо між собою та додаємо до них «гілочки», де будуть розміщуватись «листочки». Всі деталі розміщуємо та фіксуємо клейовим пістолетом на основі картини.

Номер слайду 15

ПРИСЛІВ’Я ПРО КАЛИНУВесела вдача, як калина в тузі душу звеселяє;Калинова сопілка розрадить коли гірко;Кутя з калиною - здоров ’я з родиною;Калину і мак – не згордує козак;Хто з калиною знається, той в здоров ’ї купається.

Номер слайду 16

Народні прикмети про калину. Посадиш біля дому калину – будеш мати долю щасливу;Дівчата, що першими знаходили калину у лісі, матимуть щасливе родинне життя;Кущ калини садили біля криниці, щоб мати чисту та смачну воду.

Номер слайду 17

Нестримна жага до життя незламну відновить Країну, вороже піде в небуття, бо Бог береже Україну !Капшик І. Й. 2023 р.

pptx
Додано
7 січня 2023
Переглядів
1190
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку