Презентація "Легенда Дністер. Легенда про мак"

Про матеріал

Презентація "Легенда Дністер. Легенда про мак" допоможе вчителю зацікавити дітей до читання. Також сприятиме глибокому осмисленню дітьми прочитаного тексту. Плекатиме інтерес до легенд рідного краю.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Легенда «Дністер», «Легенда про мак» 3 клас. Караван Тетяна Володимирівна, вчитель початкових класів КЗ «Таранівська ЗОШ І-ІІІ ст.ім. Героїв-широнінців»

Номер слайду 2

Легенда. Народний або літературний твір, у якому розповідається про походження назв рослин, тварин, імен людей, назв річок, озер, місцевостей, про важливі історичні події. Казковість і фантастичність – яскрава прикмета таких оповідок.

Номер слайду 3

Річка Дністер

Номер слайду 4

Мак. Трав'яниста рослина з довгим стеблом і великими квітками (переважно червоного кольору), що дає кулястий плід, наповнений дрібним насінням; вирощується як лікарська та олійна культура, а також як декоративна рослина. Маки - хоч і прості, але чарівні на вигляд квіти, ніби червоні вогники, які ростуть на полях. Квітка мак шовковистий на дотик, має махрові пелюстки, а забарвлення рослини буває різним: білої, рожевої, червоної і навіть чорної.

Номер слайду 5

Легенда про мак. Кочівники – печеніги воєвода

Номер слайду 6

План. Втеча дівчат. Вороже оточення. Допомога землі-матінки. Маки – згадка про бій.

Номер слайду 7

Використані матеріали із мережі Інтернет

pptx
Пов’язані теми
Літературне читання, Презентації
НУШ
Додано
3 березня 2023
Переглядів
437
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку