Презентація "Урок позакласного читання. Василь Сухомлинський "Як Павлик списав задачу у Зіни"

Про матеріал

Мета уроку. Розвивати уміння визначати головну думку творів, давати характеристику головним дійовим особам, аналізувати та оцінювати їх поведінку і вчинки, робити висновки щодо прочитаного; розвивати зв'язне мовлення, вміння висловити власну думку, цінувати думки товаришів.

Виховувати доброту і чуйність, віру в свої сили, бажання робити добрі справи.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЧИТАННЯ/2 клас /Урок позакласного читання. Василь Сухомлинський «Як Павлик списав задачу у Зіни»

Номер слайду 2

«КОЛО ДРУЗІВ»У цьому класі – друзі всі: І ти, і ми, і ви. Руку дай тому, хто зліва, Руку дай тому, хто справа. Посміхнись тому, хто зліва,Посміхнись тому, хто справа. Ми – одна сім'я!

Номер слайду 3

МОВЛЕННЄВА Розминка. Робота над загадкою Щоб могли ми гарно жити,Треба вчитися... (дружити). А не кидатись словами,Щоб не стати ... (ворогами).І запам’ятай собі —З другом легше у... (журбі). Друг нас виручити може,У біді він ... (допоможе).

Номер слайду 4

МОВЛЕННЄВА Розминка. Робота над скоромовкою. Сіло сонце на сосну,Сонно мовило: «Засну!»Сосни сонечко гойдали,Сосни сонечко благали:- Сонце, сонечко, не треба,Стане темно нам без тебе.

Номер слайду 5

ВПРАВА «КУБування»● Назви (друга).● Чому (опиши товариша).● Поясни (ти справді думаєш, що... ти впевнений, що...).● Поділись ( що ти відчуваєш,коли..., чому ти вибрав...).● Придумай (що буде, якщо..., придумай, як...).● Запропонуй (запропонуй, де..., запропонуй, як..., .).

Номер слайду 6

ТАБЛИЦЯ ПЕРЕДБАЧЕННЯ{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Що відбува-тиметься далі?Чому ви так думаєте?Що сталося насправді?Запишіть прогноз щодо розвитку подій у тексті. Запишіть факти, на яких базується передбачен-ня. Стисло запишіть події, які відбулися.

Номер слайду 7

Стурбований - схвильований, дуже переживав, збентежений. Поблідла -обличчя стало біле. 

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Павлик прийшов до школи дуже стурбований. Дома він довго сидів над задачею й не міг розв’язати її. Тепер він прийшов до школи, щоб у когось списати задачу. Бо працювати сам Павлик не любив.- Що далі відбулося?

Номер слайду 10

Прийшла Зіна. Вона добре вміла розв’язувати задачі. Павлик запитав у неї:— Зіно, на скільки питань задача?— На троє, — відповіла Зіна. — А хіба ти не розв’язав?— Не вийшла... Дай, Зіно, списати...— Ой Павлику, чому ж ти сам не хочеш працювати? — запитала Зіна. Вона дала йому свій зошит.- Як далі будуть розгортатися події?

Номер слайду 11

Павлик почав списувати. Списав одну дію, другу, перейшов до третьої. В третій дії він помітив у Зіни помилку. Там, де треба було написати 23, Зіна написала 32. В своєму зошиті Павлик написав правильно, а Зіні не сказав, що в неї помилка. Учителька зібрала зошити для перевірки.- Чим закінчиться оповідання?

Номер слайду 12

Наступного дня вона принесла зошити.— У Павлика — п’ять, — сказала вчителька. — Молодець, Павлику, добре попрацював над задачею. А в тебе, Зіно, — чотири. Помилку допустила... Зіна поблідла. Вона глянула на Павлика. Павлик почервонів і схилив голову над партою.

Номер слайду 13

«РОМАШКА БЛУМА» Орієнтовні запитання. Прості. – Хто дійові особи оповідання? Де відбувався описаний випадок?Уточнюючі. – Чи правильно я вас зрозумів, що…?, “Тобто ти кажеш, що …?”Практичні. – «Як би ви були на місці героя оповідання?», «Як вчинили б ви…?»

Номер слайду 14

«РОМАШКА БЛУМА»Інтерпретаційні. – «Чому?»Оціночні. – «Як ви ставитеся до вчинку головного героя?»Творчі. – «Що б ти зробив, якби … ?», «Що повинні були б зробити справжні друзі?»

Номер слайду 15

ФІЗКУЛЬТХВИЛИНКА

Номер слайду 16

ВРПАВА «БІНГО»- Складіть аркуш паперу вертикально і способом відривання зробіть фігурку людини. «Бінго» - це силует людини. - Запишіть на різних частинках фігурки риси, що належать головному герою – Павлику. 

Номер слайду 17

«Відтвори послідовність» 1. Зібрала 2. Прийшов 3. Написав 4. Схилив 5. Принесла 6. Не любив Ваша відповідь: 2, 6, 3, 1, 5, 4.

Номер слайду 18

«ВСТАНОВИ ВІДПОВІДНІСТЬ»Павлик Молодець, Павлику, добре попрацював над задачею. А в тебе, Зіно, — чотири. Помилку допустила...» Зіна «Не вийшла... Дай, Зіно списати... Вчителька «А хіба ти не розв’язав?»

Номер слайду 19

ТЕХНОЛОГІЯ «ДВА– ЧОТИРИ – ВСІ РАЗОМ». Друга шукай; людина без друзів; що дерево без коріння; а знайдеш тримай.

Номер слайду 20

ВПРАВА «МІКРОФОН»● На уроці я дізнався…● Я сьогодні зрозумів …● Ознайомлення із твором дало мені…● Найцікавішим на уроці для мене було…● З уроку я взяв для себе…

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Коваленко Любов
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Журавель Натаія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Літературне читання, Презентації
НУШ
Додано
6 березня 2023
Переглядів
1786
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку