Презентація "Легка атлетика - королева спорту"

Про матеріал
Легка атлетика широко представлена у програмах фізичного виховання, починаючи з дошкільних виховних закладів, середніх шкіл, вищих навчальних закладів всіх рівнях, у програмах занять фізкультурою осіб середнього і старшого віку. Легка атлетика є одним з основних засобів фізичного виховання населення.Легкоатлетичні вправи широко використовуються в тренуванні представників самих різних видів спорту, як прекрасний засіб для розвитку фізичних якостей і функціональної підготовки
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Легка атлетика - королева спорту

Номер слайду 2

Види легкої атлетики прийнято поділяти на п'ять розділів: ходьбу, біг, стрибки, метання і багатоборства. 

Номер слайду 3

Різновиди ходьби Класичні різновиди ходьби : - ходьба по біговій доріжці стадіону (на дистанції 10, 20, 50км); - ходьба по дорогах і шосе (на дистанції 3, 5, 10, 20, 30, 50 км) і ходьба на час (годинна і двогодинна). Некласичні види ходьби : - види пересування на місцевості, як пішохідні прогулянки. Ходьба і біг: Це природні способи пересування людини, під час яких в динамічну роботу включаються майже всі м'язи тіла. Ходьба як фізична вправа має передусім оздоровче значення. Заняття спортивною ходьбою зміцнюють внутрішні органи і системи, поліпшують їх працездатність.

Номер слайду 4

Спортивна ходьба відрізняється від звичайної технікою рухів і має вдвічі більшу швидкість, що, звичайно, вимагає підвищених енергозатрат.

Номер слайду 5

На літніх стадіонах зазвичай 8-9 доріжок, на зимових 4-6 доріжок. Ширина доріжки - 1.22 м, лінії, що розділяє доріжки - 5 см. На доріжки наноситься спеціальна розмітка вказує старт і фініш усіх дистанцій, і коридори для передачі естафетної палички. 

Номер слайду 6

Різновиди бігу. Класичні різновиди бігу : біг на короткі дистанції (30, 60, 100, 200, 400 м); біг на середні дистанції (800, 1000, 1500, 2000 м); біг на довгі дистанції (3000, 5000, 10000 м); Біг по шосе (20 км, З0 км, 42 км 195 м (марафон); Біг по пересіченій місцевості - крос (500 м, 1 км, 2 км, 3 км, 8 км, 10 км, 12 км, 14 км); естафетний біг (4 х 100 м, 4х 400 м та ін.); біг з перешкодами (100 м з/б, 110м з/б, 400 м з/б, 3000 м з/п ін.) Некласичні різновиди бігу : човниковий біг, комбіновані естафети, біг з перешкодами (різноманітні смуги перешкод, біг під гору, біг з гори, біг, як складова частина професійної діяльності (зі службовим собакою, із пожежними рукавами, драбинами та ін.), біг по піску, по воді, по снігу і т. і.)

Номер слайду 7

БІГ

Номер слайду 8

Біг на короткі дистанції

Номер слайду 9

Номер слайду 10

БАР’ЄРНИЙ БІГ

Номер слайду 11

марафон

Номер слайду 12

Різновиди стрибків. Класичні різновиди стрибків : стрибок у висоту з розбігу; стрибок у довжину з розбігу; потрійний стрибок у довжину з розбігу; стрибок з жердиною. Некласичні різновиди стрибків : стрибок у довжину з місця поштовхом однієї чи двох ніг; стрибок з місцястрибки в глибину; стрибок з жердиною; багаторазовістрибки (на одній нозі, на двох ногах, з ноги на ногу); стрибкиз дотиканням високо підвішених предметів головою, рукоюплечем, ногою; стрибки через перешкоди (бар’єри). Легкоатлетичні стрибки з розбігу поділяються на два види: через вертикальні перешкоди (у висоту і з жердиною) і через горизонтальні (у довжину і потрійний).

Номер слайду 13

Різновиди стрибків

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Різновиди метань. Класичні різновиди метань: штовхання ядра; метання диска; метання молота; метання списа. Некласичні різновиди метань: метання м'ячів (надувних, набивних і тенісних); метання гранати; метання предметів різної ваги – ядер, гирі, колод, каменів та інших. * - метання гранати застосовується як прикладний вид у воєнізованій підготовці допризивної молоді (з місця і з розгону, з коліна, з положення лежачи і з окопу, а окремо - метання гранати в ціль - в окоп, у вікно, у макети військової техніки).

Номер слайду 16

Номер слайду 17

В легкій атлетиці для жінок є симиборство, для чоловіків десятиборство

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Оздоровче і прикладне значення занять Оздоровче і прикладне значення занять бігом, стрибками і метаннями полягає в тому, що: легкоатлетичні вправи дозволяють цілеспрямовано впливати на функціонування органів і систем організму тих, хто займається; легкоатлетичні вправи мають високу оздоровчу ефективність, тому що навантаження під час їх застосування легко контролюється і регулюється, а умови занять максимально доступні та дозволяють додатково використовувати природні фактори (свіже повітря, температура, ландшафти); легкоатлетичні вправи мають високу прикладну значущість завдяки переліченим вище факторам та тому, що їх включають до багатьох професійних, військових та службових багатоборств.

Номер слайду 21

МІСЦЕ І ЗНАЧЕННЯ ЛЕГКОЇ АТЛЕТИКИ В СИСТЕМІ ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯЛегка атлетика широко представлена у програмах фізичного виховання, починаючи з дошкільних виховних закладів, середніх шкіл, вищих навчальних закладів всіх рівнях, у програмах занять фізкультурою осіб середнього і старшого віку. Легка атлетика є одним з основних засобів фізичного виховання населення. Ходьба і біг є «фундаментальними людськими рухами, а змагання в метаннях і стрибках були популярними завжди. Адже від уміння далеко і точно метати, далеко і високо стрибати нерідко залежить життя людини» Легкоатлетичні вправи широко використовуються в тренуванні представників самих різних видів спорту, як прекрасний засіб для розвитку фізичних якостей і функціональної підготовки. Систематичне застосування цих вправ на заняттях фізичної культури сприяє розвитку морально-вольових якостей.

pptx
Додав(-ла)
Черненко Любов
Додано
27 липня 2020
Переглядів
7749
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку