Презентація "Легка атлетика - сучасність"

Про матеріал
В даній презентації описується основні різноманіття легкої атлетики,починаючи з її історії та закінчуючи розвитком і українськими спортсменами. Легка атлетика та її історія Дисципліни Організація Основні змагання Різноманітність змагань Розвиток Спортсмени Легка атлетика в Україні
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Легка атлетика - сучасність

Номер слайду 2

Легка атлетика – це олімпійський вид спорту, який об’єднує спортивні дисципліни, що включають в себе: біг, стрибки, метання та спортивна ходьба.Історія легкої атлетики, як прийнято вважати, почалася зі змагань з бігу на олімпійських іграх Стародавньої Греції (776 рік до нашої ери).

Номер слайду 3

Дисципліни: Біг. Спортивна ходьба. Стрибки. Метання. Легкоатлетичні багатоборства

Номер слайду 4

Організація Головним органом справами легкої атлетики є Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій IAAF, заснована в 1912 році після Стокгольмської Олімпіади. IAAF встановлює правила проведення змагань і наглядає за їх дотриманням, офіційно засвідчує світові рекорди та забезпечує організацію міжнородних змагань. Головні старти, що проводяться під егідою IAAF, - змагання з легкої атлетики в програмі Олімпійських ігор, а також чемпіонати світу на відкритих стадіонах і в закритих приміщеннях.

Номер слайду 5

Основні змагання Міжнародні змагання з легкої атлетики організовані за чотирирічними циклами. Головні турніри – Олімпійські ігри та чемпіонати світу з легкої атлетики, що відбуваються що чотири роки. У цих великих змаганнях можуть брати участь у кожному з видів тільки по три спортсмени від країни.

Номер слайду 6

Існує ще дуже багато різноманітних змагань з Л/А:- Літні Олімпійські ігри- Чемпіонат світу на відкритих стадіонах - Чемпіонат світу в приміщенні- Чемпіонат Європи на відкритих стадіонах - Чемпіонат Європи в приміщенні- Кубок світу на відкритих стадіонах (командні змагання)- Гран-Прі- Золота ліга- Діамантова ліга

Номер слайду 7

Розвиток Легка атлетика належить до найпопулярніших видів спорту, бо не вимагає дорогих умов для занять. Цим зумовлена її висока поширеність, в тому числі і в економічно слаборозвинених країнах Азії, Африки та Латинської Америки. Найрозвиненіша легка атлетика, як вид спорту в таких країнах як США, Росія, Німеччина, Велика Британія, Кенія, Ефіопія.

Номер слайду 8

Спортсмени. Найбільшу кількість золотих медалей в історії Олімпійських ігор виграли Карл Льюїс(США) та Пааво Нурмі (Фінляндія)9 золотих медалей

Номер слайду 9

Легка атлетика в УкраїніУкраїна традиційно одна з провідних націй у легкій атлетиці. На Пекінській Олімпіаді українські спортсмени здобули 5 медалей, серед яких золота медель Наталії Добринської в семиборстві. Українським спортсменам належать світові рекорди: Сергій Бубка був володарем світового рекорду в стрибках з жердиною, Інесі Кравець належить світовий рекорд у потрійному стрибку, Юрію Сєдих – в метанні молота, а українська багатоборка Наталія Добринська володіє світовим рекордом у п’ятиборстві.

pptx
Додано
17 січня 2019
Переглядів
4151
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку