Презентація "Легка атлетика"

Про матеріал
Презентація присвячена "кололеві спорту" - легкій атлетиці. Легка атлетика - олімпійський вид спорту, що поєднує такі дисципліни як: ходьба, біг, стрибки (у довжину, висоту, потрійний, з жердиною ), метання (диск, спис, молот, і штовхання ядра) і легкоатлетичні багатоборства. Є одним з основних і найбільш масових видів спорту.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Легка атлетика Підготував Вчитель фізичної культури Ценівської ЗОШ І-ІІІ ст. Попик Ігор Григорович

Номер слайду 2

Легка атлетика - олімпійський вид спорту, що поєднує такі дисципліни як: ходьба, біг, стрибки (у довжину, висоту, потрійний, з жердиною ), метання (диск, спис, молот, і штовхання ядра) і легкоатлетичні багатоборства. Один з основних і найбільш масових видів спорту.

Номер слайду 3

Легкоатлетичні вправи поділяються на п'ять розділів: ходьба, біг, стрибки, метання і багатоборства, які в свою чергу діляться на види, різновиди і варіанти. Легка атлетика входить до числа п'яти олімпійських видів спорту, які були представлені на всіх Олімпіадах.

Номер слайду 4

Спортивна ходьба відрізняється від звичайної технікою рухів і має вдвічі більшу швидкість, що, звичайно, вимагає підвищених енергозатрат. Заняття спортивною ходьбою зміцнюють внутрішні органи і системи, поліпшують їх працездатність. Змагання з ходьби проводять на бігових доріжках стадіонів і на звичайних дорогах на дистанціях від 3 до 50 км включно. Учні (юнаки) 15-16 років змагаються лише на дистанціях 3 і 5 км, а 17-18 років — на 3,5 і 10 км.

Номер слайду 5

Біг поділяється на олімпійські та інші дисципліни. До олімпійських належать: 1) «гладкий» біг (тобто біг по доріжці стадіону з твердим покриттям); 2) спринтерський - на короткі дистанції (100, 200, 400 м); 110 м (100 м у жінок) та 400 м з бар'єрами (у чоловіків); та відповідні естафети (4х100 та 4х400 м); біг на середні дистанції (800 та 1500 м); 3) стаєрський - біг на довгі дистанції (5000 та 10000 м), «стипль-чез» - 3000 м з перешкодами (бар'єрами та ровом з водою); та марафон (42 км 195 м). Серед довгих дистанцій найбільш популярні напівмарафон (21,1 км), чвертьмарафон (10,5 км), існують змагання з «ультра-марафону» - біг на дистанції, що перевищують 42 км 195 м (50 км, 100 км, тощо). Існують також чисельні змагання в бігу на час - біг на 1 годину, 2, 6, 24 години, тощо.

Номер слайду 6

Стрибки поділяють на: стрибки у висоту, стрибки у довжину, потрійний стрибок, стрибки з жердиною. Легкоатлетичні стрибки з розбігу, в свою чергу, поділяються на два види: через вертикальні перешкоди (у висоту і з жердиною) і через горизонтальні (у довжину і потрійний). Легкоатлетичні багатоборства: десятиборство (у чоловіків) семиборство (у жінок)

Номер слайду 7

Метання — це вправи у штовханні і киданні спеціальних спортивних приладів на дальність. Метання поділяють на: метання списа, метання диска, метання молота, штовхання ядра.

Номер слайду 8

Головним органом управління справами легкої атлетики є Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій IAAF, заснована в 1912 році після стокгольмської Олімпіади. ІААF встановлює правила проведення змагань і наглядає за їх дотриманням, офіційно засвідчує світові рекорди та забезпечує організацію міжнародних змагань. IAAF налічує 212 національних федерації, тобто включає в себе усі країни світу і навіть деякі території, які ще не отримали офіційної незалежності.

Номер слайду 9

Міжнародні змагання з легкої атлетики органазовані за чотирирічними циклами. Головні турніри - Олімпійські ігри та чемпіонати світу з легкої атлетики, що відбуваються кожні чотири роки. У цих великих змаганнях можуть брати участь у кожному з видів тільки по три спортсмени від країни. Для відбору гідних спортсменів із великого числа країн, міжнародною асоціацією встановлені мінімальні нормативи, яким повинні задовольняти претенденти на участь.

Номер слайду 10

Дякую за увагу!!!

ppt
Додано
21 квітня 2020
Переглядів
3290
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку