Презентація "Легка атлетика"

Про матеріал
У презентації коротко викладено матеріал про легку атлетику - "Королеву спорту" та її головні дисципліни.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Легка Атлетика. Підготувала Назаренко Ю. О.

Номер слайду 2

ЛЕГКА АТЛЕТИКА – олімпійський вид спорту, який включає п’ять видів дисциплін: спортивну ходьбу, біг, стрибки, метання і багатоборство (десятиборство у чоловіків, семиборство у жінок). Легку атлетику ще називають «Королевою спорту».

Номер слайду 3

Легка атлетика об’єднує природні для людини фізичні вправи: ходьбу, біг, стрибки, метання. В той же час легка атлетика – це науково–педагогічна дисципліна. Вона має свою теорію, яка розглядає питання техніки, тактики, тренування, навчання. В шкільній програмі легка атлетика представлена такими видами, як біг, метання, стрибки.

Номер слайду 4

Біг – головна дисципліна легкої атлетики. Його використовують, як обов’язковий засіб для фізичної підготовки практично на всіх уроках фізкультури. Біг – це природній спосіб пересування людини в просторі, найдоступніший та універсальний вид фізичної активності.

Номер слайду 5

Заняття бігом сприяють розвитку опорно - рухового апарату, серцево – судинної, дихальної та інших систем організму. Бігові вправи загартовують волю, виховують вміння долати перешкоди. Біг – це невід’ємна частина не тільки легкої атлетики, а й інших видів спорту, таких, як рухливі ігри, спортивні ігри, акробатичні та гімнастичні стрибки. Біг – це складова частина легкоатлетичних вправ, таких, як стрибки в довжину, висоту, з жердиною, метання спису.

Номер слайду 6

Біг буває: а) повільний (довготривалий), він має гігієнічно – оздоровче значення; б) спринтерський біг (дистанції до 400 метрів включно), який сприяє вдосконаленню швидкісно – силових якостей;

Номер слайду 7

в) біг на середні (до 3000 метрів включно) та довгі (більше 3000 метрів) дистанції – сприяє розвитку витривалості; г) марафонський біг (довжина дистанції 42 км 195 м);

Номер слайду 8

д) естафетний біг; е) бар’єрний біг.

Номер слайду 9

Стрибки. Стрибкові дисципліни у легкій атлетиці поділяють на горизонтальні та вертикальні. До вертикальних стрибків належать: Стрибки у висоту. Стрибки з жердиною

Номер слайду 10

До горизонтальних стрибків належать:стрибки в довжину (з місця, з розбігу)потрійний стрибок

Номер слайду 11

Стрибки з місця виконуються у вигляді тестів для виявлення рівня фізичної підготовки школярів. Стрибки сприяють розвитку швидкісно – силових якостей, вимагають вибухових1 зусиль. Вони розвивають швидкість, спритність, сміливість, вміння володіти своїм тілом у просторі. Результати всіх горизонтальних стрибків вимірюються від лінії відштовхування до найближчого сліду приземлення, залишеного будь-якою частиною тіла стрибуна.

Номер слайду 12

Метання - Це переміщення снарядів у просторі на відстань (з місця або з розбігу). Метання – це вправа швидкісно – силового характеру з короткочасними (вибуховими1) зусиллями. Метання розвиває силу, вдосконалює такі якості: швидкість, координацію рухів. З розбігу метають м’яч, гранату, спис.

Номер слайду 13

Вибухова сила1 - це здатність проявити якнайбільше зусилля за якомога коротший час (спринтерський біг, метання, стрибки, удар у боксі).

Номер слайду 14

Дякую за увагу!

pptx
Додано
5 листопада 2023
Переглядів
229
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку