Презентація "Леонардо да Вінчіі"

Про матеріал
Презентація на тему " «Титан» епохи Відродження Леонардо да Вінчі та його шедеври"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Леонардо да Вінчі  Видатний італійський вчений, дослідник,винахідник  і  художник архітектор, анатоміст і інженер, одна з найвизначніших постатей італійського Відродження.

Номер слайду 2

Дитинство

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Благовіщення

Номер слайду 8

Поклоніння волхвів

Номер слайду 9

Портрет Джиневри де Бенчі

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Наука і техніка Особливу увагу Леонардо да Вічні приділяв механіці, називаючи її «раєм математичних наук» і бачачи в ній головний ключ до таємниць світознання. Він зробив спроби встановити коефіцієнти тертя і ковзання, вивчав опір металів, займався гідравлікою. Численні гідротехнічні досліди допомогли Леонардо правильно описати рівновагу рідини у посуді.

Номер слайду 15

Леонардо да Вінчі цікавили проблеми польоту. У Мілані він робив багато малюнків і вивчав літальний механізм птахів різних порід і кажанів. Окрім спостережень він проводив і досліди, але вони всі були невдалими. Леонардо дуже хотів побудувати літальний апарат. Він говорив: «Хто знає все, той може все. Аби дізнатися — і крила будуть!» Спочатку Леонардо розробляв політ за допомогою крил, що приводяться в рух м'язовою силою людини: ідея простого апарату Дедала і Ікара. Але потім він дійшов до думки про спорудження такого апарату, до якого людина не повинна бути прикріплена, а мала зберігати повну свободу, щоб керувати ним; приводитися в рух апарат повинен своєю власною силою. Це по суті ідея аероплана.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

ppt
Додано
30 листопада 2019
Переглядів
3298
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку