Презентація "Лепбук та його значення в роботі з дошкільнятами"

Про матеріал
В презентації розкрито мету, значення та переваги використання технології лепбук в роботі з дошкільниками та представлено зразки ігрових папок лепбуків автора
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Лепбук та його значення в роботі з дошкільнятами. Автор: Єфимова Людмила Іванівна, вихователь ДНЗ №163 м. Запоріжжя

Номер слайду 2

Що таке лепбук?Лепбук (lapbook) - в дослівному перекладі з англійської означає "наколінна книга" (lap - коліна, book - книга). Лепбук – це саморобна книга або папка будь-якої форми та з будь-якої теми, з вкладеними у неї оформленими у оригінальний спосіб різноманітними міні книжками, віконечками, малюнками, іграми. Лепбук - зручний і інформаційно-насичений посібник для розширення, закріплення уявлень і понять. Лепбук – це заключний етап дослідницької роботи, яку діти виконали разом з педагогом в ході вивчення даної теми, підсумок проектної діяльності.

Номер слайду 3

Для кого лепбуки будуть цікавими та корисними

Номер слайду 4

Мета використання - Побудова навчальної діяльності на основі взаємодії дорослих з дітьми, орієнтованої на інтереси і можливості кожної дитини. - Розвиток допитливості, пізнавальної мотивації та навчальної активності. - Розвиток уяви, творчої ініціативи, у тому числі мовленнєвої. - Можливість вибору дітьми матеріалів, видів роботи, учасників спільної діяльності. - Створення умов для участі батьків у спільній навчальній діяльності. 

Номер слайду 5

Завдання Навчальні:1. Закріплення набутих знань з певної тематики.2. Розвиток партнерських взаємин дорослих з дітьми.3. Розвиток умінь узагальнювати систематизувати інформацію.4. Поповнення і систематизація знань дітей шляхом залучення їх в ігрові, пізнавально-розвиваючі заняття. 5. Формування основ безпечної поведінки в побуті, соціумі, природі.6. Надання кваліфікованої консультативної та практичної допомоги батькам.

Номер слайду 6

Завдання Розвиваючі:1. Розвивати дитячу самостійність та ініціативність.2. Розвивати пізнавальні та інтелектуальні здібності.3. Розвивати пам'ять, увагу, мислення, уяву, зв’язне мовлення Виховні:1. Виховувати організованість у спільній діяльності.2. Виховувати дружелюбність, вміння домовлятися.

Номер слайду 7

Переваги лепбуку

Номер слайду 8

Перевага використання лепбуку. Допомагає: структурувати складну інформацію; розвивати пізнавальний інтерес і творче мислення дитини; навчити простому способу запам'ятовування ;об'єднати групу дітей в дитячому саду для захоплюючого і корисного заняття

Номер слайду 9

Значення лепбуку для педагога Сприяє - організації матеріалу по темі, що вивчається в рамках тематичного планування;- оформленню результатів спільної проектної діяльності і може бути формою представлення підсумків проекту або тематичного тижня;- організації індивідуальної та самостійної роботи з дітьми. Це прекрасний і чудовий спосіб подати всю наявну інформацію в компактній формі. 

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Значення лепбуку для дитини. Сприяє: Розумінню й запом’ятовуванню інформації з теми, що вивчається;самостійному збору інформації по темі;повторенню та узагальненню вивченого.

Номер слайду 12

Види лепбуків - Навчальні. - Ігрові. - Привітальні. - До свята (Новий рік, Різдво, День матері, Великдень, день Конституції). - Автобіографічні ( день народження, похід в кіно, відпочинок).

Номер слайду 13

Мої авторські лепбуки

Номер слайду 14

ЛЕПБУК «ПТАХИ»

Номер слайду 15

ЛЕПБУК «ВЕЛИКДЕНЬ»

Номер слайду 16

ЛЕПБУК «ХЛІБ»

Номер слайду 17

ЛЕПБУК «МОЯ СІМ’Я, МОЯ РОДИНА»

Номер слайду 18

ЛЕПБУК «ЗИМА»

Номер слайду 19

ЛЕПБУК «НОВИЙ РІК. РІЗДВО»

Номер слайду 20

ЛЕПБУК «ВИШИВАНКА»

Номер слайду 21

ЛЕПБУК «ТАРАС ШЕВЧЕНКО»

Номер слайду 22

ЛЕПБУК «ПОРИ РОКУ»

Номер слайду 23

ЛЕПБУК «СКОРО В ШКОЛУ»

Номер слайду 24

«РІДНУ ЗЕМЛЮ БЕРЕЖІТЬ!»ЛЕПБУК

Номер слайду 25

ЛЕПБУК «ПРО КОТИКІВ І СОБАЧОК»

Номер слайду 26

Лепбуки, виготовлені разом з дітьми

Номер слайду 27

ЛЕПБУК «БДЖОЛИ»

Номер слайду 28

ЛЕПБУК «БЕДРИКИ»

Номер слайду 29

ЛЕПБУК «МЕТЕЛИКИ»

Номер слайду 30

ЛЕПБУК «КВІТИ»

Номер слайду 31

ЛЕПБУК «КОРОНАВІРУС»

Номер слайду 32

Лепбуки – міні-книжки, виготовлені дітьми разом з батьками

Номер слайду 33

Підсумуємо Лепбук відповідає всім вимогам до предметно-розвиваючого середовища. Він інформативний, багатофункціональний, сприяє розвитку творчості, уяви, може використовуватись одночасно групою дітей (в тому числі за участю дорослого як партнера), має дидактичні властивості. Крім того є засобом художньо-естетичного розвитку дитини, залучає його до світу мистецтва.

Номер слайду 34

Дякую за увагу!Творчих успіхів!

pptx
Додано
19 вересня 2021
Переглядів
3088
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку