Презентація "Леся Воронина – сучасна письменниця, авторка багатьох книжок для дітей. «Таємне Товариство Боягузів, або Засіб від переляку № 9» – фантастична, романтична повість

Про матеріал
Презентація до першого уроку з вивчення творчості Лесі Ворониної. "Леся Воронина – сучасна письменниця, авторка багатьох книжок для дітей. «Таємне Товариство Боягузів, або Засіб від переляку № 9» – фантастична, романтична повість про виховання гідності та мужності"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Леся Воронина. «Таємне Товариство Боягузів, або Засіб від переляку № 9» – повість про виховання гідності та мужності

Номер слайду 2

Народилася Леся Воронина (справжнє ім'я Вороніна Олена Анастасіївна) в Києві в письменницькій родині. Назвали дівчинку Лесею на честь великої письменниці Лесі Українки. Її дід Прохор Воронін був письменником, тато – художником і реставратором, а мама – перекладачем художніх творів. Леся Воронина закінчила відділення філологічного факультету Київського університету імені Тараса Шевченка.

Номер слайду 3

Леся Воронина. Літературні псевдоніми. Гаврило Ґава, Ніна Ворон, Олена Вербна, Сестра Лесич.

Номер слайду 4

РЕКЛАМА

Номер слайду 5

Дослідження-відновлення. Продовжіть речення1. Леся Воронина народилася в місті...2. Cправжнє прізвище письменниці…3. Літературні псевдоніми... 4. Твори письменниці..5. Головний герой повісті « Таємне Товариство Боягузів...» ...

Номер слайду 6

Зроби те, чого боїшся, і ти побореш страх.   Марк Твен{10 A1 B5 D5-9 B99-4 C35-A422-299274 C87663}Поясни лексичне значення. Страх – це…Намалюй символ. Створи асоціативний ланцюжок. Підбери антоніми. Асоціативні вікна. Чому, на вашу думку, ми розмірковуємо про страх і боягузів?

Номер слайду 7

Перегляньте буктрейлер за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=Oak. Sg. N4 I6 KY

Номер слайду 8

Це пригодницько-фантастично-детективна історія. Жанр твору. КАЗКОВІ ЛІКИ ВІД СТРАХУ Й БРЕХНІ

Номер слайду 9

Довідкове бюро. Фантастичний твір – це будь-який художній твір, в якому введений елемент чудесного. Детективний твір – це твір, в яких розкривається певна таємниця, пов'язана зі злочином.

Номер слайду 10

Сюжет – послідовність подій, яка складає зміст художнього твору. Сюжет складається з певних частин: експозиція – письменник розповідає про час і місце дії, знайомить з героями; зав’язка – подія, від якої починається історія героїв твору; розвиток дії ; кульмінація – найнапруженіший момент в житті героїв; розв’язка – чим закінчується історія.

Номер слайду 11

132456789 Ерудит. Встановити послідовність зображених предметів у творі10

Номер слайду 12

Домашнє завдання1. Прочитати «Таємне Товариство боягузів, або Засіб від переляку № 9» стор. 192 – 2002. Підібрати народні прислів’я та приказки про страх, боягузів ( за бажанням)Дякую за співпрацю

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Бєляєва Вікторія Сергіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Поїзд Валентина Савівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
8 травня 2020
Переглядів
24166
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку