Презентація "Леся Воронина. "Таємне Товариство боягузів, або засіб від переляку № 9". Мрії та дійсність", 6 клас

Про матеріал
Презентація "Леся Воронина. "Таємне Товариство боягузів, або засіб від переляку № 9". Мрії та дійсність", 6 клас
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЛЕСЯ ВОРОНИНА “ТАЄМНЕ ТОВАРИСТВО БОЯГУЗІВ, АБО ЗАСІБ ВІД ПЕРЕЛЯКУ № 9”МРІЇ ТА ДІЙСНІСТЬ

Номер слайду 2

Усі наші мрії можуть стати дійсністю, якщо у нас буде достатньо сміливості, щоб слідувати їм. Смілива не та людина, яка декларує свою сміливість і надимає щоки, а та,яка долає свій страх. Леся Воронина

Номер слайду 3

Запитання: Як зображено мрії та дійсність у творі?Які смішні ситуації ви побачили?Як авторка поєднує у творі фантастичне та реальне?4. Яка тема твору?5. Яка основна думка твору?6. Яка ідея твору?

Номер слайду 4

Паспорт твору “Таємне Товариство боягузів...“1. Автор-... Рік написання – ... Жанр – ... Рід – ... Тема – ...Ідея - ... Головна думка - ... Головні герої - ... Композиція - ...

Номер слайду 5

Паспорт твору “Таємне Товариство боягузів...“1. Автор- Леся Воронина. Рік написання – 2006. Жанр – повість (науково-фантастична). Рід – епос. Тема – розповідь про героя, який зміг пройти випробування, подолати свої страхи, перешкоди і навчився приймати важливі рішення , від яких залежить доля людства.

Номер слайду 6

Ідея – не потрібно боятися складних ситуацій, рідні люди не залишать ніколи тебе у біді, потрібно знати своє коріння та любити своїх рідних. Головна думка - заклик поважати своїх батьків, бабусь і дідусів, адже родина – це одна з найбільших цінностей у житті людини. Герої: Клим Джура,ТТБ, Жук і Заєць з ТТБ, бабуся Клима (Соломія), батьки Клима, Синьоморди;Сашко Смик (Кактус), байбачок, банкір, люди.

Номер слайду 7

Тест. Як звали Кактуса?А. Сашко Смик. Б. Сашко Стик. В. Сашко Смак. На кого став схожий Кактус після літніхканікул?А. Брюса Лі. Б. Джекі Чана. В. Шварцнегера. Що трапилося з Климом Джурою? А. Провалився у люк. Б. Потрапив у Задзеркалля. В. Пройшов крізь стіну.

Номер слайду 8

Хто допомагав Климу в експерименті ? А. Жук і Кролик. Б. Жук і Заєць. В. Жук і Шершень. Про кого співалося в пісеньці ?А. Ховрашка. Б. Хом’ ячка. В. Байбачка. Ким працювала бабуся Клима у банку ?А. Менеджером. Б. Прибиральницею. В. Кур’ єром.

Номер слайду 9

Що кинули до візочка перехожі? А. Гривню і цукерку. Б. Гривню і яблуко В. Гривню і пиріжок. 8. Яким було завдання ТТБ ? А. Боротьба з рибною цивілізацією. Б. Боротьба зі зміїною цивілізацією . В. Боротьба з жаб’ячою цивілізацією.9. Якого кольору були прибульці ?А. Блакитні. Б. Зелені. В. Сірі.

Номер слайду 10

Що винайшла бабуся Клима ?А. Ліки від ГРВІ. Б. Протиотруту від укусу змій. В. Протиотруту від страху. Хто керував ТТБ ?А. Мама Клима. Б. Батько Клима. В. Бабуся Соля. Про яку таємну зброю здогадався Клим ?А. Хімічну. Б. Про мух. В. Атомну.

Номер слайду 11

1. А.2. В. Відповіді 3. А. 4. Б.5. В.6. Б.7. А.8. В.9. А. 10. В.11. В.12. Б.

Номер слайду 12

Ілюстрації

pptx
Додано
20 березня
Переглядів
284
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку