Презентація "Лікарські рослини"

Про матеріал
В презентації представлені найвідоміші лікарські рослини з малюнками, що вони лікують, як правильно збирати та про бережливе ставлення до них.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

УКРАЇНСЬКА МОВА 1 КЛАС

Номер слайду 2

Ми зустрічаємо їх часто у лісі, у лузі, на полі, але. Навіть, і не замислюємося, що лікарські рослини – це справжній скарб у нас під ногами.

Номер слайду 3

До чудо-ліків в гості вирушаймо, Дивинку щонайменшу помічаймо. Де материнка, подорожник, молочай, Повинен знати кожен травознай. Із вдячністю цілющі трави пийте, Ростіть на славу й здоровійте!

Номер слайду 4

Кора і ягоди калини мають лікувальні властивості. Ягоди вживають як потогін, послаблювальний засіб. Ягоди з медом вживають при гострих респіраторних хворобах, при захворюваннях печінки.

Номер слайду 5

Траву барвінку застосовують при туберкульозі, дизентерії, коліті, відвар п'ють при авітамінозі та зубному болю.

Номер слайду 6

Подорожник – багаторічна трав′яниста рослина, яка здавна шанується народною медициною багатьох народів світу як лікувальний засіб при зовнішніх ранах, ударах, наривах, опіках.

Номер слайду 7

Деревій – дуже популярний лікувальний засіб. Вважають, що рослина поліпшує травлення, спиняє кровотечу, сприяє правильному обмінові речовин. Його приймають всередину, використовують зовнішньо.

Номер слайду 8

Соком чистотілу виводять бородавки, вузлики, лишаї, мозолі, плями на шкірі. Настоєм чистотілу лікують хвороби ротової порожнини. Використовують чистотіл і для лікування ран, які довго не загоюються.

Номер слайду 9

Люди цінують конвалію не тільки за красу і приємний запах, а й за її цілющі властивості, адже вона лікує людині серце, діє заспокійливо.

Номер слайду 10

Препарати, виготовлені із цибулини підсніжника, використовуються при лікуванні невритів, радикулітів та ін. хвороб.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Природа дбає про нас, допомагає нам, лікує від різноманітних хвороб. Тільки треба розуміти її, спостерігати за нею, вивчати її. І тоді природа подарує нам здоров′я – найцінніше багатство.

Номер слайду 13

Я дізнався…, зрозумів…, навчився…, повторив…, запам’ятав…, зацікавився… .

Номер слайду 14

І ні стеблинку, гілку чи тваринку Я не ображу: це страшенний гріх! Бо в кожній з них Живе тремка живинка, Що світиться довірою до всіх… А. Костецький

ppt
Додано
17 березня 2019
Переглядів
2730
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку