Презентація "Лінія та силует в рисунку. Пляма, силует, контур.Виявлення характеру форми предметів. Створення композиції "Крилаті друзі".

Про матеріал
Дати поняття учням про силует; значення форми; про основи композиції; навчити створювати узагальнений образ форми предметів і фону; розвивати та формувати почуття естетичного смаку, уяви, фантазії; бережливе ставлення до природи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: «Лінія та силует в рисунку. Пляма, силует, контур. Виявлення характеру форми предметів. Створення композиції: «Крилаті друзі».

Номер слайду 2

Мета: продовжити ознайомлювати учнів з видами оригінальної графіки, засобами виразності; дати поняття про значення лінії та силуету ; навчити створювати узагальнений образ та виразність форми предметів й фону; розвивати навички та вміння працювати графічними матеріалами; формувати творчу активність, уяву; виховувати бережливе ставлення до природи.

Номер слайду 3

Силует - особливий різновид графічної техніки, що зображає фігури та предмети суцільно, переважно у вигляді темної плями з виразним, чітким контуром – абрисом. Слово силует походить від прізвища французького діяча, що жив у XVIII ст. Одного разу на нього було зроблено карикатуру у вигляді тіньового профілю. Звали цього діяча Етьєн де Силует.

Номер слайду 4

В Європі мистецтво силуету широко розповсюдилось у XVIII ст. Обрі Бьордслей (1872- 1898)- британський художник - графік, ілюстратор, декоратор, поет, представник стилю модерн.

Номер слайду 5

Граф Ф. Толстой(1783- 1873) - російський художник, живописець, графік, скульптор. Силуетні композиції: «Полювання на оленя»; «Похід».

Номер слайду 6

Силуетними образами захоплювалося багато художників, в тому числі й українські митці. Г. Нарбут(1886- 1920) – художник – графік, ілюстратор, один із засновників та ректор Української Академії Мистецтв.

Номер слайду 7

Площинні однотонні зображення людини подібні до її тіні.

Номер слайду 8

Лінійний та силуетний малюнок тварин. Порівняння, співвідношення пропорцій. Характерні рухи тварин в статиці та динаміці.

Номер слайду 9

Інколи художники,щоб зображення вийшло точніше, виконували силует не суцільною плямою, а з білими проміжками між окремими його частинами.

Номер слайду 10

Силуети дерев: форма, будова. Подібність та відмінність.

Номер слайду 11

Створити декоративну композицію: «Крилаті друзі». Поетапність виконання композиції: *Продумати сюжет композиції (задум);*Підготувати тло( фон);*Нанести простим олівцем малюнок (ескіз);*Використати графічну техніку.

pptx
Додано
26 грудня 2021
Переглядів
1892
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку